Odla din mat - stå starkare vid kris

Medborgarskolan Öst, i Olofström
Längd
5 timmar
Pris
0 SEK
Längd
5 timmar
Pris
0 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vem får vara med? Alla som bor i Olofströms kommun

Låter föreläsningar/workshop om odling, gratis fröer * och chansen att vinna fina priser när du lämnat in din odlingsdagbok efter odlingsårets slut trevligt? Då ska du vara med i Beredskapsodling 2024!

Innehåll

  • föreläsningar
  • workshop
  • gratis fröer* för de som anmäler sig före 8 mars
  • Anmälan efter 8 mars kan delta men får ej gratisfröer
  • Odlingsdagbok

Vem får vara med

Alla som bor i Olofströms kommun och har tillgång till en balkong, kolonilott, trädgård eller stadsodling. Från en kvadratmeter odling till en väldigt stor yta - alla är lika välkomna. Har du ingen egen odlingsyta men vill vara med? Det finns odlingsytor, kontakta oss.

Bra att veta

  • I anmälan skriv i kommentarsfältet om du ser dig som nybörjare eller om du har lite eller mycket odlingserfarenhet. Fyll även i om du har odlingslott med Olofströmhus.
  • Gratis fröer och odlingsdagbok får du vid första träffen 17 mars
  • Du får löpande mail när nästa träff inträffar och innehåll, du väljer själv om du vill delta 

Föreläsningsserie

17 mars 10.00-11.00 hålls av Kristina Olsson/Kristinas Oas. Denna träff är obligatorisk iom dagbok och frö utdelning Plats: Bäckebo, Östra Storgatan 59, Olofström. Kristina berättar om sin egen personliga odlingsresa från lite örter på en balkong 1994 till 275 kilo skörd i trädgården 2023. Du kommer att få tips och råd till dig som är nybörjare och mer erfaren odlare. Och träffen avslutas med en frågestund.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Medborgarskolan och Folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Odla din mat - stå starkare vid kris och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Öst
Box 515
551 17 Jönköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Highlights