Kroki - ojämna veckor

Medborgarskolan Öst, i Norrköping
Längd
18 timmar
Pris
1 750 SEK
Längd
18 timmar
Pris
1 750 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Teckna levande modell

Innehåll

I den här kursen lär du dig grunderna i att teckna kroki. Vi tränar på att öka rumsförståelsen och kroppens funktioner. Vi skissar utifrån en levande modell för en timme och spenderar resterande tid till bearbetning av skiss. Ta med valfritt material tex. akvarell, tusch, kritor, färgpennor, akryl, olja mm.

Upplägg

 • Vi träffas varannan måndag kl.18-20:15 med start den 12:e februari. 
 • Ta gärna med fika så tar vi gemensam paus.
 • Obs: Kursen hålls på MyArtFactory, Knäppingborgsgatan 7B.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs på den här kursen, alla är välkomna!

Kursledare

Kursen hålls utav konstnären Suzanne Sjödin. Suzanne är utbildad slöjd- och bildlärare. Hon målar i akvarell, akryl och olja. Hon gillar inte ordet "duktig" och orden " jag kan inte" I skapandet finns inget rätt och fel. Däremot finns lite tips och roliga tekniker. Skapandet är olika för var o en. 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.

Ta med:

 • Passande ritblock - gärna storlek A3 samt papper för att bearbeta skisser på tex. akvarellpapper eller mixed media papper
 • Pennor i olika hårdhet, ritkol, grafitpenna testa gärna olika pennor för att hitta olika uttryck
 • Valfritt material tex. akvarell, tusch, kritor, färgpennor, akryl, olja mm. Till viss del finns akryl och akvarell att låna.

Material finns att köpa i Suzannes butik My Art Factory. Deltagare har 10% rabatt.

Rabatter

 • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln, 6 procent rabatt hos Bokus och 10% på MyArtFactory.
 • Läs mer under förmåner.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
 • Ta med ett förkläder eller skjortor som du kan skydda dina kläder med.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kroki - ojämna veckor och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Öst
Box 515
551 17 Jönköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Highlights