Keramik - Helgkurs, lär dig grunderna

Medborgarskolan Öst, i Värnamo
Längd
17 timmar
Pris
1 525 SEK
Längd
17 timmar
Pris
1 525 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Äntligen dags för dig att få testa på keramik! Vill du göra din alldeles egna kaffekopp eller kanske ett fint fat att lägga upp jordgubbarna på? Kursledaren Vendela kommer guida dig på vägen.

Innehåll

Du kommer att få prova på de grundläggande teknikerna så som kavla, tumma, ringla och också få prova att dreja. I denna kurs fokuserar vi på det praktiska, men vi kommer att prata om lerans fantastiska egenskaper också.

Upplägg

Kursen är uppdelad på två helger, 27-28 januari + söndag 25 februari.

27-28 november, skapar vi: 

 • Lördag 09.00 - 16.30 med en lunchrast på 45 minuter
 • Söndag 09.00 - 12.45

25 februari träffas vi igen och glaserar våra alster: 

 • Söndag eftermiddag 13.30 - 16.30 

Under kursen kan du få lära dig saker som att:

 • Kavla
 • Ringla
 • Tumma
 • Dreja

Under denna kurs ska vi ha roligt! Framför allt ska vi få en inblick i lerans fantastiska värld och släppa kreativiteten fri. Kanske vill du lägga fokus på att dreja? Eller skulptera? Vi kommer ha tid för flera tekniker och kanske bestämmer du dig för att kombinera flera olika tekniker i samma alster också. 

Förkunskaper

Denna kurs är för alla, oavsett om du vill bli proffs på att dra hänklen eller aldrig rört vid lera innan så kommer du trivas här.

Kursledare

”Vendela heter jag och jag sitter gärna i min verkstad och skapar diverse ting. Att dreja stora skålar och handfat är min favorit just nu men jag bryter gärna av med lite skulptering emellanåt. Kika gärna in på min Instagram och hör av dig om du har några frågor! Hoppas vi ses!”

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialavgift för lera tillkommer med 80 kr/kg. I priset ingår även kringkostnader för glasyr, bränningar och liknande. Materialavgiften faktureras efter kursens slut.

Bra att veta

 • Ta på dig oömma kläder som du gärna smutsar ner, ta gärna med dig ett förkläde om du har.  
 • I verkstaden har vi det man behöver för att lär sig grunderna. Om du vet med dig att du vill använda något särskilt verktyg går det bra att ta med och använda ditt eget. 
 • Ta gärna med dig eget material för att skapa textur t.ex. en virkad duk för att skapa fina mönster på dina alster.
 • Max 8 deltagare.

Om anmälan

 • Kursstart är preliminär och kan komma att ändras.
 • Observera att du alltid får en kallelse ungefär en vecka innan kursstart.
 • Ibland hamnar våra mejl i skräpposten, så kolla gärna där så att du inte missar någon viktig information.
 • Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet vid anmälan.
 • Ta del av våra allmänna villkor här.
 • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Om kursen är fullbokad

Om kursen blir fullbokad hamnar du på en reservlista. Ifall det finns många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, skriv därför gärna om det är någon dag eller tid som passar dig bra.

Välkommen till oss

Du hittar våra lokaler på Växjövägen 26D i Värnamo. Det finns två entréer, det är ingången längst bort utmed långsidan som du ska använda.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik - Helgkurs, lär dig grunderna och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Öst
Box 515
551 17 Jönköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Highlights