Akrylmåleri

Medborgarskolan Öst, i Norrköping
Längd
30 timmar
Pris
1 650 SEK
Längd
30 timmar
Pris
1 650 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Alla kan måla, det är aldrig för sent att sätta igång

Att lära sig måla är inte svårare än att lära sig andra färdigheter. Det viktigaste är att man har roligt samtidigt som man lär sig. Under den här kursen har du möjlighet att lära dig grunderna i akrylmålning. Allt ifrån att blanda färg och förstå färgteori till att skapa tilltalande kompositioner och göra enkla skisser kommer tas upp i den här kursen.

Innehåll

Kursledaren hjälper dig att komma igång, ger råd till dina målningar, lär ut olika tekniker, färglära, komposition samt även kommer med inspiration. Bara fantasin sätter gränsen för hur dina målningar blir.

Upplägg

 • Vi träffas på tio onsdagar kl. 18 -20:15 med start 7:e februari.
 • Ta gärna med fika så tar vi gemensam paus. I lokalen finns kylskåp och mikro.
 • Kaffe och te ingår i kursavgiften.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs på den här kursen, alla är välkomna!

Kursledare

Kursen hålls utav konstnären Kevin Parnebrant Eriksson: Jag är 23 år gammal och jag har tecknat och målat i ungefär 7 år nu och är i princip helt självlärd. Min främsta inspirationskälla är den äldre konsten och de gamla mästarna. Jag har som filosofi att det enda som krävs för att bli en bra konstnär är ett intresse samt lite övning, inte talang.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Det du behöver för kursen är:

 •  Akrylfärger blå (Ultramarine), röd (Primary red), brun (Burnt Umber/Raw Umber), vit (Titanium White), Gul (Yellow ochre) och svart (Ivory Black). Flera färger behövs inte. Ledaren rekommenderar ”Liquitex Basics 250 ml” som är lite större och räcker länge, alternativt "Lefranc Bourgois 80 ml" för den som kanske mest vill pröva på först. Det är ungefär likvärdig kvalitet på båda märkena.
 • Penslar som passar för akrylmåleri. Både naturborst och syntetiskt går bra. Det bör räcka med att ta med två till tre platta (kallas ibland "flat") penslar i olika storlekar, ungefär 5-20mm breda, samt en mindre rund pensel för små detaljer.
 • Penna och sudd.
 • Eventuellt kan man även ta med ett akrylblock för att öva på innan man börjar måla på duken men det är helt frivilligt.
 • Dukar. Det finns möjlighet att köpa dukar (storlek 41 x 33cm) för 50kr/st. från kursledaren.

Rabatter

 • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus.
 • Du får även 10% rabatt vid uppvisande av kallelsen på MyArtFactory, Knäppingsborgsgatan.
 • Läs mer under förmåner. https://www.medborgarskolan.se/formaner/

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Akrylmåleri och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Öst
Box 515
551 17 Jönköping

Välkommen till Medborgarskolan Region Öst

Medborgarskolans kursverksamhet bedrivs i 229 kommuner över hela Sverige. Här hittar du alla kurser som erbjuds i Blekinge, Småland och Östergötland. Välj mellan allt från kvällskurser i fotografering till helgkurser som ger dig förarintyg för fritidsbåt. Varför inte lära dig...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Öst

Highlights