Idre Himmelfjäll 2024

Marianne Chayet, i Idre
Längd
8 dagar
Pris
6 900 SEK
Nästa kurstillfälle
14 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 dagar
Pris
6 900 SEK
Nästa kurstillfälle
14 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 6 900 SEK / person

Kursbeskrivning

Idre Himmelfjäll 2024

Jag har fått ett oemotståndligt erbjudande att hålla en akvarellvecka med fantastiskt boende i Idre Himmelsfjäll den 14-21 september. På hösten är fjällvärlden som vackrast med glödande höstfärger mot en blå himmel och blåtonade fjäll så långt ögat kan nå. Alla som vandrat i vår svenska fjällvärld kan intyga detta. Oftast är vädret bra med sol och hög, frisk luft i september så det hoppas vi på under vår kursvecka.

Vi kommer att bo i nya, fräscha rum med helpension. Vi bor högt upp på fjällsidan med fantastisk utsikt ända till Norge med dess fjällkedja. Maten kommer att lagas av kocken Christer med inslag av lokala råvaror så det blir en spännande meny med många kulinariska överraskningar.

Det ska bli kul att se hur stort intresset för en akvarellvecka i fjällmiljö är så jag tar bara emot intresseanmälningar i dagsläget. Vi kan vara högst 12 personer på denna kurs och kursavgiften kommer att ligga på 6.900 kr (enbart kurs). Kost & Logi betalas separat.

Detta kommer att bli en toppenkurs i fantastisk miljö!

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

14 september, 2024

 • Kurs
 • Idre

Upplägg

Första dagen börjar vi med lite informell samvaro med information om kursen och hur jag kommer att arbeta med er i gruppen och ni kommer också att få information om boendet m.m.

De övriga dagarna startar vi alltid med en liten genomgång av gårdagens akvarellproduktion och kommenterar dem tillsammans. Du får då uppleva vilken otrolig skillnad det kan bli när du fokuserar på det du tycker bäst om i bilden och tar bort annat med hjälp av passepartout. Plötsligt har man en helt ny bild!!!! Detta moment tycker de allra flesta är väldigt spännande då man lär sig att ”se” sin bild på många olika sätt genom både sina egna och andras ögon. Ni kommer även att få massor av användbara tips och råd av mig och frågan är fri.

Jag målar alltid själv upp dagens motiv lite snabbt på plats så ni kan se hur jag gör, vilka färger jag använder och i vilken ordning jag tar de olika momenten.

Under kursdagarna ger jag inledande tips och fungerar sedan som coach och inspiratör under hela arbetspasset. Det är bara att ropa på mig eller vänta tills jag kommer ilandes på min runda och tittar till alla som sitter utspridda lite varstans, försjunkna i sitt skapande. Vi håller på mellan kl. 9 och 17, som en normal arbetsdag! De som vill stanna kvar efter kl. 17 och fortsätta att måla gör det förstås.

Sista kvällen har vi en liten blygsam gemensam utställning så att alla får se vad alla målat under veckan. Denna lilla utställning brukar vara mycket uppskattad av kursdeltagarna.

Första dagen är ankomstdag och sista dagen är avresedag = inga kursdagar. Vi målar i 5 dagar med kursledare och en fri dag för eget måleri på valfri plats eller en fridag till att se sig omkring i Idre-området om man så önskar. Utvärdering av det egna måleriet sker morgonen därefter.

Välkomna att måla i Idre Himmelfjäll med mig på sensommaren!

Kostnader

Kurskostnad: 6.900 kr. (enbart kurs) Resa, boende och mat tiilkommer, se nedan.

Plats: Fenixvägen 24 i Idre Himmelfjäll.

Deltagare: 10-14 personer.

Boende med helpension:
Boende med frukostbuffé.
Lunch, middag, fika, frukt och godis hela veckan ingår.

Enkelrum med helpension: 7.200 kr.
Del i dubbelrum med helpension: 5.800 kr.

Ingår handdukar och lakan i priset?
Det går bra att hyra lakan och handdukar. Pris 100 kr/vecka. Annars lätt att ta med själv.

Vi har en erfaren och uppskattad kock som lagar frukost, lunch och 2-rätters middagar med varmrätt och antingen förrätt eller efterrätt. All dryck ingår som öl, vin samt kaffe, te och fikabröd. Säg till om du är vegetarian, vegan eller har speciella behov i matväg.

  Kursledare

  Marianne Chayet, konstnär och lärare

  Intresseanmälan

  Intresseanmälan

  Intresserad av Idre Himmelfjäll 2024 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

  reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
  Marianne Chayet
  Surbrunnsgatan 8A
  11421 Stockholm

  Marianne Chayet – akvarellpedagog och konstnär Alla kan måla trots att de flesta inte tror det! Jag arbetar efter ett unikt koncept där alla kan delta, oberoende av tidigare erfarenheter, d.v.s. även du som ”inte kunde” måla i skolan! Mina...

  Läs mer och visa alla kurser med Marianne Chayet

  Highlights