Visa kurser.se som: Mobil

Hitta tomten som gömt sig i en kursbeskrivning och jultävla om en distanskurs 🎅🎄

Pianokurs online till hela Sverige

Malmö Musikskola
Kursinformation
Distans
14 tillfällen à 30 min
Flexibel start under sommaren
5 600 SEK
Pianokurs online till hela Sverige

Kursbeskrivning

Gå en pianokurs Online!

Har du alltid önskat dig spela piano, men inte börjat än? Eller har du funderat på om man överhuvudtaget kan lära sig spela piano som vuxen? Vill du stanna hemma och kunna lära dig spela piano därifrån? Nu kan du oavsett var du bor i Sverige lära dig spela piano på Malmö Musikskola. Vi använder plattformen Zoom. Den tekniska utrustningen som krävs varierar beroende på vad du har för instrument som följande:

Oavsett om du har ett digitalt eller ett akustiskt instrument:

En mobil och en surfplatta, alternativt två mobiler eller två surfplattor. Så kan du ha den ena enheten framför dig och se på läraren och när den spelar. Den andra enheten har du riktad med kameran så vi ser dina händer. Till det rekommenderar vi att ha ett stativ för mobiltelefon.

Om du har ett digitalt piano rekommenderar Malmö Musikskola:

Ett ljudkort av märke och modell “iRig Stream”

En kabel för att koppla ditt instruments ljudutgång till ljudkortet.

Om du har ett akustiskt piano så rekommenderar Malmö Musikskola:

Ett ljudkort av märke och modell “iRig Pro Duo I/O”

En mikrofon som kan fånga instrumentet, som till exempel en Rode NT1A och stativ till det samt kabel mellan mikrofonen och ljudkortet.

Malmö Musikskola hjälper med upp till 30 minuter gratis teknisk support med att koppla upp enheterna/Zoom när man köper en kurs hos oss.

Hos oss på Malmö Musikskola så ska du lära dig spela redan från första lektionen!

Vi anpassar undervisningen till dina förutsättningar och ser till att du får den hjälpen du behöver för att utvecklas. Så kan du upptäcka allt musiken har att erbjuda. Du lär dig att lyssna, läsa noter och spela redan från första lektionstillfället.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Den här pianokursen är anpassad för vuxna som vill lära sig spela piano från grunden, så inga förkunskaper krävs.

Under dina pianolektioner i vår kurs för vuxna kommer vi arbeta med:

  • Notläsning: vi anser att notläsning är nödvändigt för att kunna utveckla sina färdigheter i instrumentet. Därför lär vi oss under pianolektionerna att läsa noter och spela samtidigt från första dagen.
  • Rytm: vi klappar olika rytmer och går igenom alla notvärden.
  • Ackord: vi lär oss förstå hur olika ackord är uppbyggda och hur de är relaterade med varandra.
  • Gehör och sång: att kunna sjunga är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av gehöret. Därför övar vi på att sjunga olika toner som vi spelar och övar på att känna igen dem på pianot.
  • Klang: vi arbetar med att kunna skapa olika klanger med pianot. Alltså inte bara svagt eller starkt, utan mörkare/klarare/tjockt/briljant osv.
  • Teknik: en pianist är precis som en idrottsman. Som pianist använder man sin kropp för att skapa musik och vissa rörelser belastar kroppen mer eller mindre. Därför lär vi oss inte bara vad man ska spela för ton, utan också hur. Vi arbetar intensivt under sommarkursen för att du ska förstå hur klang och teknik går hand i hand. Alla kan producera ”rätt” klang en gång, men att kunna göra det varje gång är något man måste bemästra. Många tror att när man börjar lära sig spela piano i vuxenålder är tekniken någon mal aldrig kan lära sig. Men våra pianolektioner för vuxna är just anpassade för att du ska kunna lära dig rätt och effektivt.

Upplägg

Efter din beställning kontaktar du oss på Malmö Musikskola och i samband med vår pianolärare hittar vi en tid som passar just dig.

Längd på kursen

14 tillfällen à 30 min, eller 7 tillfällen à 60 min.

Kursens pris

5600kr

Om vår pianolärare:

Daniel Guas är en genreöverskridande pianist, i grunden utbildad klassisk pianist på Musikhögskolan i Malmö för Prof. Hans Pålsson. Sedan 2017 vidareutbildar han sig i Italien för Daniel Rivera. Han har deltagit i internationella tävlingar och masterclass. Daniel har varit solist med orkester de senaste 3 åren och spelat på Tivolis Konsertsal i Köpenhamn, Malmö Live, Kristianstads Konserthus, Teatro Argentino i Buenos Aires, Livorno Music Festival, m. fl. Han har sedan 2014 undervisat ett 40-tal elever på olika nivåer, i olika åldrar och med olika bakgrunder. Han har sedan 2006 haft över 40 vuxna som ville lära sig spela piano från grunden. Just nu över 30 aktiva vuxna elever på skolan.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Pianokurs online till hela Sverige.

Malmö Musikskola

Malmö Musikskola

Malmö Musikskola

Malmö Musikskola erbjuder lektioner i piano, sång, violin, cello, gitarr, elbas och saxofon till såväl nybörjare som erfarna. Vi undervisar barn från 4 års ålder och vuxna. Under åren har vi haft allt från elever som har musiken som hobby,...


Läs mer och visa alla kurser med Malmö Musikskola

Kontaktuppgifter till Malmö Musikskola

Malmö Musikskola

Jörgen Kocksgatan 65A
21120 Malmö

Tel: 040 643 00 07
Mobil 0761 47 30 30

Recensioner
Bli den första att recensera Pianokurs online till hela Sverige!

Liknande kurser