Visa kurser.se som: Mobil

Film och animation

Kulturskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
Cirka 12 tillfällen för terminskurs. Finns även som kortkurs.
Löpande start. Kortkurser kostar mellan 300-500 kr. Terminskurser 750-950 kr.
300 SEK

Kursbeskrivning

Uttryck dig genom film. Prova på arbetet både framför och bakom filmkameran.
Du filmar med din egen smartphone (och med våra iPads) i våra lokaler och framför en greenscreen. Därefter redigerar vi våra filmklipp i studion (iMovie). Vi provar även på lite trickfilm och avrundar kursen med en filmvisning på vita duken. Du arbetar utifrån dina egna idéer med allt från manusskrivande, att stå framför och bakom kameran – till redigering och en färdig film. Filmmediet är också ett perfekt sätt att uttrycka sina idéer och tankar med. Tillsammans lär vi oss det grundläggande om animerad film. Vi arbetar främst med stop motion-teknik. Vi kommer att prova att jobba både med leranimation och cut-out.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kulturskolan Stockholm riktar sig till barn och unga mellan 6-22 år.

Det är aldrig för sent att börja på Kulturskolan Stockholm - vi har nybörjarkurser för alla åldersgrupper.

För dig som vill satsa mer på sång och musik har vi även Kulturskolans Avancerade Program (KAP) som ger en bra grund för fortsatta studier inom ämnet.

Kostnader

Kulturskolans terminskurser kostar mellan 750–950 kronor. Kortkurser kostar mellan 300 och 500 kronor per kurs. Priserna varierar beroende på gruppstorlek och lektionstid, exakt pris står angivet vid respektive kurs.

Priset gäller för personer skrivna i Stockholms stad.

Nedsatt avgift, helt avgiftsfritt samt syskonrabatt

Beroende på hushållets sammanlagda fastställda förvärvsinkomst (årsinkomst) kan ni ansöka om nedsatt avgift, helt avgiftsfritt samt eventuellt syskonrabatt. Detta ska du ansöka om när du bokar termins- och/eller kortkursen.

Kulturskolan Stockholm

Välkommen till kulturskolan Stockholm! Hos oss får du som är 6-22 år möjligheter till eget konstnärligt skapande, nya intressen och många möten. Välj mellan hundratals kurser inom musik, teater, dans, cirkus, konst och media. Vi har nybörjarkurser, fortsättningskurser och avancerade kurser...


Läs mer och visa alla kurser med Kulturskolan Stockholm

Kontaktuppgifter till Kulturskolan Stockholm

Kulturskolan Stockholm

Recensioner
Bli den första att recensera Film och animation!