Visa kurser.se som: Mobil

Författarkurs 1 - 3 Skrivarkurs live hemma hos dig! (via ZOOM)

Jorun Modén - Författarkurs.se
Kursinformation
Distans
6 - 8 veckor. Finns även som intensivhelg.
2 700 SEK inkl. moms
Kommande starter
Distans
Författarkurs 1 - HÖTORGET eller DISTANS: Start 13 april 2021  
2 700 SEK
Författarkurs 1 - HÖTORGET eller DISTANS: Start 2 februari 2021  
2 700 SEK
Författarkurs 2 - HÖTORGET eller DISTANS - start 4 februari 2021  
2 700 SEK
Författarkurs 2 - HÖTORGET eller DISTANS - start 15 april 2021  
2 700 SEK
Författarkurs 3 - HÖTORGET eller DISTANS - start 3 februari 2021  
2 700 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

författarkurs skrivarkurs

Med anledning av coronavirus: Alla ska få delta i författarkurser med trygghet och glädje. Inför hösten planerar vi därför de fysiska författarkurserna med hänsyn till hälsa och säkerhet. Om vi behöver hålla fysisk distans ses vi via ZOOM, ett digitalt konferenssystem. Via ZOOM kan vi träffas som vanligt och till och med jobba i grupper, samt utbyta feedback. Du får gratis träning i detta om du behöver. Vid delvis släppta restriktioner, kommer riskgrupper att kunna delta i den live-sända lektionen. När situationen tillåter fysiska träffar igen, kommer dessa att ges i Stockholm. Du som inte bor i Stockholm kan ange detta i din intresseanmälan. Då erbjuds du plats i en grupp för deltagare från hela landet (era träffar sker alltså via ZOOM hela terminen). 

Alla lektioner spelas in så att du enkelt kan repetera. Dessutom får du rikligt med material i maillådan samt skrivuppgifter. De första grupperna har redan fått testa Zoom och det har fungerat över förväntan. Bokningsvillkoren är extra generösa och flexibla just nu. Skicka gärna en intresseanmälan för att få mer information.  Vad är det för skillnad mellan att välja mellan "live-kurs" och författarkurs på distans nu när all undervisning sker digitalt? Jo, du får extra mycket live lektionstid när du går den variant som tidigare var fysisk. Det ingår också mer tid för att skrivträna och diskutera live. Gruppen får dessutom en lektionssajt som stöd för utbyte av feedback. 

Vill du förverkliga dina författardrömmar? Fokus i Författarkurs 1 är grunderna i kreativt skrivande, del 2 ger dig vassare verktyg för proffs, och i del 3 arbetar vi med lektörsläsning och inspiration för dig som kommit längre med ditt bokmanus. Personlig handledning ingår i samtliga författarkurser. 

Kurserna har utvecklats med fler guider och verktyg än någonsin. Du får med dig utförlig kursdokumentation och det finns möjlighet att gå fortsättningskurs. Fler och fler som gått kursen är nu utgivna författare, men du är precis lika välkommen om du vill utforska skrivandet som kreativt uttryck. Jag som leder kursen heter Jorun Modén och har under flera års tid fått högsta betyg från mina kursdeltagare. År 2020 blir fler debutanter än någonsin utgivna. 

Författarkurs 1 - kursbeskrivning

Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial, samt personlig handledning och feedback. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration!

Allt det här får du:
– Teorilektioner inklusive övningar och diskussioner. Du som har med dig ett bokprojekt kan tillämpa varje tema direkt på ditt eget skrivande. Under lektionerna skaffar du dig smarta skrivrutiner, studerar drama, utvecklar dina karaktärer och tränar på att skriva levande dialoger. Du lär dig utnyttja miljöer för att skapa inlevelse och känslor, studerar gestaltning med hjälp av en unik pedagogik, och får stilknep som omedelbart höjer din nivå.

– Personlig handledning. Tillfällen att ta med dig egna texter och få feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare.

– Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 5 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

– Skrivövningar och hemuppgifter. Varje vecka får du med dig nya verktyg samt skrivövningar som du antingen kan göra fristående eller tillämpa på ett eget skrivprojekt.

– Du får löpande svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Varje kurs utgår från deltagarna och era behov.

FÖRFATTARKURS 1: Programöverblick
Vecka 1. Uppvärmning, skrivtid och flow. Konsten att utbyta konstruktiv kritik. Att hantera din inre kritiker, skrivhinder och lösningar.
Vecka 2. Drama, inklusive vanliga nybörjarmissar och tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv.
Vecka 3. Levande karaktärer – att skissa dem snabbt och fördjupa dem.
Vecka 4. Dialoger. Knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen.
Vecka 5. Miljöer. Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter.
Vecka 6. Språk, stil och gestaltning. Självredigering.
Vecka 7. Berättarknep. Konsten att knyta ihop.

Nivå:Grundkurs för alla som vill utveckla sitt författande.
Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi).
Tid och datum: Klockan 18:00 - 20:00. Det blir en kursstart måndag den 31 augusti och en till den 19 oktober.
Hemuppgifter:Varje vecka får du hemuppgifter eller arbetar med ett eget skrivprojekt. För att få fullt utbyte av kursen är det en fördel om du kan avsätta minst 3 timmar i veckan utöver lektionstiden.
Antal deltagare:Varje grupp består av ca 10 deltagare, max 12.
Pris: 3.200 kr för 7 träffar. Lektionen pågår i ca 2 timmar och vi tar en paus mitt i. 

Vid live-kurs bjuder jag på kaffe, te och choklad. Om vi ses på distans får du gärna ta med dig fika eller mellanmål om du behöver. 

FÖRFATTARKURS 2: Programöverblick

Författarkurs 2 är en avancerad författarkurs för dig som gått grundkursen eller annan grundkurs i kreativt skrivande. Du behöver ha grundläggande kunskaper om drama, gestaltning, karaktärsteckning med mera för att få fullt utbyte av kursen. Vill du ta med och utveckla ett manus eller skrivprojekt under kursen, går det utmärkt. Vi träffas vid sju tillfällen under lika många veckor klockan 18:00 – 20:00. Jag som leder kursen är författare, lektör och grundare av Författarkurs.se, samt frilansjournalist för bland annat tidningen Skriva. Kurserna har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. 

Kursplan för Författarkurs 2: en överblick
Utöver lektionerna får du bonusmaterial kring olika teman, till exempel dramaturgiska modeller, knep för att skapa mörka karaktärer och exempel på vanliga nybörjarmissar.
Vecka 1. Uppvärmning. Studieplanering och skrivtid. Uppmuntran & genomgång av att utbyta kritik. Omskola din inre kritiker.
Vecka 2. Drama på avancerad nivå. Tre lager konflikt. Karaktärsutveckling på djupet.
Vecka 3. Dialogteknik för proffs.
Vecka 4. Fördjupning/ Gestaltning. Att utveckla din stil från olika håll.
Vecka 5. Berättarknep, polaritet och vändning.
Vecka 6. Scenteknik. Tillbakablickar och olika sätt att hantera kronologi. Avstämning: var befinner sig var och en i skrivprocessen nu?
Bonusmaterial: Smakprov från Författarkurs 3.

Allt det här får du
1. I gruppen jobbar vi med drama på avancerad nivå och arbetar på djupet med gestaltning och stil – med hjälp av verktyg och pedagogik som snabbt ger resultat. Vi utforskar verktyg för att skapa konfliktlager, skriva dialog som ett proffs och förbättra sin scenteknik. I en spännande workshop med berättarknep får du med dig kunskaper för att bygga spänning och twist. Sammantaget kan man säga att vi vässar verktygen och lägger i några nya.

2. Hemuppgifter och manusutveckling. Ta med dig texter varje vecka och få feedback både från kursledaren och gruppen. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

3. Individuell lärarhandledning. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med ett visst stilmoment, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det. Om du önskar får du lektörshandledning på synopsis på upp till ca 2 sidor, samt upp till ca 5.000 ord (motsvarar drygt 20 boksidor). På så sätt kan du få tips på dramaturgi, karaktärsutveckling, scenteknik, gestaltning och stil som kommer att göra skillnad för hela ditt skrivande.

Författarkurs.se

FÖRFATTARKURS 3 VID HÖTORGET: Programöverblick
Författarkurs 3 kallas också för Manusgruppen och ger dig verktyg för att på egen hand utveckla och redigera ditt manus, samt lektioner om hur du genomför ett lektörsutbyte. Ambitionen med kursen är att du ska få med dig lektörsverktyg för författare. I redigeringsprocessen går vi in i en ny fas och därför betonar vi återigen vikten av inspiration. För att få fullt utbyte av Manusgruppen/ Författarkurs 3, ska du ha gått Författarkurs 1 och 2 eller ha motsvarande kunskaper. Du får träna på lektörsutbyten med andra deltagare och möjlighet att knyta kontakter. Till denna grupp krävs ansökan via mail till Jorun Modén som leder kursen. Du beskriver din manusidé samt bifogar 5 sidor ur ditt manus. Endast skönlitterära projekt (romaner och noveller.

Seminarier och feedback
I kurspriset (3.500 kr) ingår 12 träffar + en fri AW! Varje fysiskt möte inleds med en timmes verktyg och inspiration för författare. Deltagarna blir indelade i grupper för lektörssamarbeten. Varannat datum träffar du medlemmar ur din grupp för att genomföra lektörssamarbeten, och samtliga datum är du välkommen för att ta del av inspiration och verktyg samt diskussion. Dessutom träffas alla som vill på författarpub/ after work vid ett tillfälle under terminen. Vi pratar skrivande och utbyter kreativitet och tips.

I manusgruppen utvecklar och förädlar vi manus samtidigt som vi skapar inspiration och ett kreativt andrum. Alla deltagare bjuds in att dela med sig av idéer och tips till gruppen. Du kommer att ha möjlighet att arbeta i den takt som passar dig och får handledning både från mig som kursledare och dina författarvänner i gruppen.

Följande ingår:
1. Riktlinjer för samarbete med övriga författare. Studiematerial om konsten att utbyta kritik och hur man lektörsläser varandras manus. Undan för undan lär du dig att vässa ditt eget manus, men också hur du hjälper andra författare med lektörsläsning.

2. Manustips, stilutveckling och berättarteknik.
Du får under terminen praktiska tips för hur man undviker vanliga nybörjarmissar i manus, men också avancerade lektioner om bland annat stilutveckling. Vi lägger särskilt fokus på scenteknik, exposition, gestaltning och redigering på lektörsnivå. Teoriavsnitten varierar beroende på deltagarnas behov.

3. Din egen skrivargrupp för att få feedback både från kursledaren och från 1 – 3 andra författare.

4. Handbok för att redigera manus. Du får grundläggande verktyg för redigering av manus redan i början av terminen. När terminen är slut får du dessutom manusgruppens handbok (levereras som pdf) så att du i lugn och ro kan repetera och även tillämpa våra olika verktyg på ditt manus, hela vägen i mål.

SCHEMA
Nästa kursstart blir den 31 augusti för den fysiska gruppen vid Hötorget. 
Schema – måndagar 20:15 – 22:15.
Studieuppehåll för höstlov vecka 44. 

Träff nr 1: Kommentar på synopsis upp till 3 sidor. Diskussionstid för grupp 1.

Träff nr 2 – 12 Du kommer att samarbeta med 1 – 3 andra författare och ni lektörsläser ca 5 sidor åt varandra inför era träffar. Sista lektionen ägnar vi åt planering och tips inför vidare manusutveckling. Lektörsläsning från kursledaren levereras skriftligen men det blir också minst 2 tillfällen till personlig diskussion med kursledaren under terminen.

Plats för fysiska träffar: Olofsgatan 18 vid Hötorget.Kaffe/ te + chokladbit ingår. Ta gärna med fika eller mellanmål om du önskar.Bokningsvillkor:  Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl återfås inte bokningsavgiften.

En vecka innan vi börjar får du din kallelse. Där står också om kursen genomförs fysiskt eller på distans, eller i en kombination. Vi ska skriva oss genom och bortom dessa tider! 

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Nybörjare som vill få en första verktygslåda som författare. Alla som vill prova på en skrivarkurs som ger dig vad du behöver för att fortsätta skriva på egen hand när kursen är slut. Du som vill bli författare och inte bara vill lära dig hantverket utan också en del yrkesknep.

Författare som redan gått några skrivarkurser och vill utvecklas vidare. Även utgivna författare är välkomna att vässa sina manus i Författarkurs 2 eller 3. 

Video

Kursintyg

Kursintyg.

Kursledare

Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. 2021 ger jag ut min handbok i skönlitterärt skrivande: Skriv Skriv Skriv - Verktyg för författare. Är även med två antologiutvalda noveller och min roman Embla - Om du även levde nu. Hösten 2017 utkom min bok Vidunder på Max Ströms förlag. Totalt har jag skrivit sex böcker. 

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler på Söder, nära Hötorget och i Älta. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Författarkurs 1 - 3 Skrivarkurs live hemma hos dig! (via ZOOM).

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 41 recensioner.

Malena
(5)
Tack vare Joruns författarkurs hittade jag tillbaka till skrivandet efter många år. Jag började tro på mig själv- min inre kritiker tystnade ett tag- gick till och med ner i koma några veckor- och lät mig skriva klart ett bokprojekt jag velat göra så länge! Trots den digitala formen var kursen dynamisk, interaktiv och jag längtade till varje gån...
Visa hela
Frida Moisto
(5)
Jag gick Joruns kurs för att jag ville satsa på mitt skrivande. Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle göra sådan skillnad. Vi fick öva, fick feedback och massor med material att ta med oss efter kursen. Har redan anmält mig till uppföljningskursen. Tack vare Joruns hjälp kunde jag ge ut min bok själv och jag sålde så många på egen hand att e...
Visa hela
Johanna
(5)
Den här kursen slog alla mina förväntningar! Jag har lärt mig så mycket de senaste veckorna och har äntligen kommit igång att skriva på riktigt. Jorun har varit helt fantastisk, hon ger svar på frågor man inte ens visste att man hade! Jag ser fram emot del 2.

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Kontaktuppgifter till Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 41 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 187 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Författarkurs 1 - 3 Skrivarkurs live hemma hos dig! (via ZOOM), fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser