Visa kurser.se som: Mobil

Skogsträdgårdsodling och fleråriga grönsaker

Groblad’s Permakultur
Kursinformation
Distans
Fem gånger á 2 h
2022-08-29 18:00
1 250 SEK inkl. moms
Svenska
Skogsträdgårdsodling och fleråriga grönsaker

Kursbeskrivning

Vill du lära dig hur du skapar din egendesignade skogsträdgård, och om hur växterna, bakterierna och svamparna där samarbetar på de mest osannolika vis? Är du nybörjare i odling eller en inbiten odlare som vill ha inspiration om hur vi kan odla på ett sätt som gynnar både människan och resten av naturen?

En skogsträdgård är en odlingsform och ett trädgårdsideal där man med inspiration från naturens lundar och skogsbryn aktivt gynnar den biologiska mångfalden genom att plantera en variation av fruktträd, nötträd, bärbuskar, klättrande växter och nyttiga grönsaker samtidigt som man lagrar koldioxid och skapar livsmiljöer för humlor, bin, svampar och andra livsformer. Metoden har därmed ett positivt klimatavtryck samt gynnar odlarens kunskap om ekosystemen och ökar självhushållningsgraden.

Se också våra övriga kurser och självstudiekurser genom att klicka på Groblad's överst på sidan.

Målgrupp

Det är en fördel om du odlat tidigare och du kommer troligen få ut som mest av kursen om du redan är bekant med grundläggande odlingsbegrepp. Men alla är välkomna och många har tidigare gått kursen helt utan erfarenhet och varit jättenöjda. Ämnet är enormt och det exakta innehållet kommer anpassas till deltagarnas kunskapsnivåer.

Upplägg

Börjar: måndag 29 augusti

Tid: 18:00 - 20:00

Antal tillfällen: 5

Bokning: Vänligen, ange ditt personnummer när du bokar!

Kostnad: 1250 kr. Anmälan är bindande.

Kursinnehåll

Kursen är uppdelad i 9 moduler och under avsnitten kommer du få lära dig om skogsträdgård som odlingssätt, hur växter fungerar och framförallt hur du lyckas med din egen odling. Vi kommer bland annat gå igenom permakultur, planering, design, etablering, näring, förökning, gröngödsling, samodling och en hel del annat:

• Modul 1 – Permakultur och grunderna i skogsträdgårdsodling
• Modul 2 – Digital rundvisning i en av Sveriges största skogsträdgårdar
• Modul 3 – Planering, design och etablering av en skogsträdgård
• Modul 4 – Samplantering & Förökning
• Modul 5 – Designa blomskiktet
• Modul 6 – Gröngödsling & olika metoder att anlägga bäddar
• Modul 7 – Gödsel och näring
• Modul 8 – Gruppövning - design och etablering
• Modul 9 – Sammanfattning

Många av kursens delar är i form av liveföreläsningar samt en gruppövning med Ylvali via zoom. Mellan zoomträffarna får ni även inspelade föreläsningar, digitala rundvisningar, filmer och material. Alla träffar spelas in så du kan se dem efteråt i din egen takt när du har tid.

Kursledare

Ylvali Falk Groblad

Kursledare Ylvali

Jag heter Ylvali och jobbar på vår gård som vi kallar Groblad’s Permakultur. Tillsammans med Dagar och många andra hjälpande händer har vi byggt upp en permakulturgård där vi bland annat har anlagt en av Sveriges största skogsträdgårdar.

Jag är utbildad beteendevetare, kroppsterapeut och utbildad i trädgårdsterapi och småskalig ekologisk odling. Jag har även gått två steg av fyra i en utbildning i Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) som är det mest beforskade mindfulnessprogrammet i världen. Jag håller onlinekurser i odling, skogsträdgårdsodling, självhushåll, hållbar livsstil och hälsa samt föreläser och bloggar om självhushållning, hälsa och livsstil.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skogsträdgårdsodling och fleråriga grönsaker.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 33 recensioner.

Kursdeltagare
Den har varit väldigt informativ, glädjefull och den fick mig att bli betydligt mindre stressad inför min egen trädgård. Den hade varit helt bortglömd innan vi kom hit och kändes som ett omöjligt uppdrag men jag har så många idéer nu som faktiskt är genomförbara utan att jag arbetar ihjäl mig för att producera mat till min familj. Den har även f...
Visa hela
Kursdeltagare
Inspirerande, givande och kunskapsrikt. Jag känner att jag fått en bra grund att stå på både teoretiskt och praktiskt.
Kursdeltagare
Informativ, innehållsrik och intressant. Mycket teori att ta med sig i det praktiska arbetet.

Groblad’s Permakultur

Kommande kurser 2022/2023:

Strax väster om sjön och nationalparken Åsnen ligger vår kretsloppsgård i den lilla byn Hjärpalyckan.  Här har vi de senaste tolv åren etablerat flera olika hållbara lösningar, såsom skogsträdgården med en mångfald av olika växer, och växthuset där vattnet från...


Läs mer och visa alla kurser med Groblad’s Permakultur

Kontaktuppgifter till Groblad’s Permakultur

Groblad’s Permakultur

342 53 Lönashult

Tel: 0734660804
Mobil 0768037708

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 33 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 49 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Skogsträdgårdsodling och fleråriga grönsaker, fyll i följande uppgifter: