Artists Books 2024-2025

Längd
2 terminer
Pris
40 000 SEK
Nästa kurstillfälle
Nya datum inom kort se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 terminer
Pris
40 000 SEK
Nästa kurstillfälle
Nya datum inom kort se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Bli en bättre konstnär hos Grafikskolan!

Artists' Book utbildningen är för dig som kommit en bit i din konstnärliga utveckling. Det är en 1-årig projektbaserad utbildning som hjälper dig att genomföra projekt inom Artists' Book genren.

Utbildningen utvecklar ditt redan påbörjade konstnärskap samt ger dig kunskap kring bok- och trycksaksproduktion. Att skapa Artists’ Books ger dig många nya möjligheter att arbeta som konstnär, bildpedagog eller som annan kreatör. Du hittar nya nätverk, kommersiella plattformar och sammanhang att synas och verka inom genom att delta i både nationella och internationella artists’ books utställningar och mässor samt bibliotek. Det konstgrafiska området har ytterligare sammanhang att verka i.

UNDERSÖKANDET I FOKUS

Du uppmuntras att undersöka vad Artists’ books kan vara för dig och hur det kan bli en positiv del av ditt skapande. Du får handledning både individuellt och under seminarier där du tar del av föreläsningar och alla artist book studenters pågående spännande arbeten då vi samtalar, lyssnar och ger feedback. Du får kunskaper om hur konstnärer använt och uttryckt sig genom Artists’ books i historien. Din konstnärliga process är central där experimenterande är en självklar del. I början av terminen lägger du upp en plan för ditt projekt i samråd med dina handledare som stödjer ditt arbete under hela läsåret.

TRYCKTEKNIKER & HANTVERK

På kurser lär du dig färdigheter inom trycktekniker, bokbindning och att arbeta med papper. Kurserna är en till tre veckor långa och avslutas med redovisningar. Du får undervisning i konsthistoria, konstteori samt omvärld och yrkesorientering. Utbildningen förutsätter att du har en förmåga att arbeta självständigt. Förkunskaper i konstgrafiska tekniker är en fördel men inte ett krav. 

ARTIST’S BOOK

Utbildningen vänder sig till dig som kommit en bit i din konstnärliga utveckling och har ett specifikt intresse för konstgrafik och reproducerbar bildproduktion. Utbildningen är en fortsättning och påbyggnad av de kurser som ingår i Grafikgrund I. Större tid läggs nu på att utveckla egna projekt. Som student förväntas du ha en grundkunskap inom de konstgrafiska tryckmetoderna. Teknikkurserna har karaktären att lära ut verkstäderna, för fortsatt kvalificerat arbete med egna projekt. Det förutsätts att du som student har förmåga att kunna arbeta självständigt. Gemensamma seminarier genomförs med alla studenter och handledare för idéutbyten och feedback. Som studerande har du egen arbetsplats samt tillgång till skolans lokaler under kvällar och helger. Utbildningen avslutas med utställning och presentation av årets arbete på etablerat konstgalleri eller konsthall.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Nya datum inom kort

  • Kurs
  • Stockholm

Målgrupp

För dig vill utbilda dig till konstnär, arkitekt, formgivare eller designer ger utbildningen god grund till högre studier

Kursinnehåll

Träsnitt, Screentryck, Collografi, Djuptryck, Plantryck, Omvärlds orienterade kuser , Projekt, Konstteori, Yrkesorientering, Mentorsamtal samt workshops.

Upplägg

Helårsutbildningarna pågår 40 alternativt 80 veckor

Kursledare

Samtliga av Grafikskolans lärare och kursledare är yrkesverksamma konstnärer med pedagogisk utbildning/erfarenhet

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Artists Books 2024-2025 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Grafikskolan i Stockholm
Stensätravägen 9A
127 39 Skärholmen

Välkommen till Grafikskolan!

Grafikskolan är en förberedande konstskola för dig som vill lära dig grunderna i konstgrafiska tryckmetoder, boktryck, bokbindning och digital bild. Vi ger dig en stabil grund för att fortsätta dina studier inom kreativa yrken vare sig du vill bli konstnär,...

Läs mer och visa alla kurser med Grafikskolan i Stockholm

Highlights