Fotokurs med systemkameran - fortsättning

Längd
5 tillfällen
Pris
1 700 SEK
Längd
5 tillfällen
Pris
1 700 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Fotokurs med systemkameran - fortsättning

Fotokurs med systemkameran - fortsättning

Fotografiet blir en allt viktigare kommunikationsform, och människor möts dagligen av fotografiska bilder. Kamerorna har blivit bättre och bättre, men hur är kunskapen hos fotografen? Här är en fortsättningskurs för dig som redan har grunderna för din systemkamera med dig.

Kursen

Den digitala utvecklingen innebär att fotografiet har blivit en vardagsvara för kommunikation. Samtidigt som tillgängligheten till en kamera ökar och fler personer publicerar bilder, önskar också fler att ta "bra" bilder. Den här studiecirkeln är en praktisk kurs som lämpar sig för dig som har den teoretiska kunskapen motsvarande "Steg 1" och nu vill lära dig att ta bättre bilder och hantera din systemkamera i vardagen.
Väder och vind samt deltagarnas intresse kommer att avgöra innehåll och vad vi fotar vid varje tillfälle. Du tar med dig din kamera till kursen.

Kursinnehåll

  • Val av motiv, brännvidd och komposition
  • Val av ljussättning, ljusets riktning och hårdhet
  • Val av kamerainställningar
  • Hyperfokal - skärpa i hela bilden
  • Måla med ljus, nattfoto
  • Gemensam genomgång av tagna bilder, med återkoppling

Upplägg

Kursen hålls under 5 måndagskvällar i rad, kl. 18-20.15. Det blir fokus på teori under träffarna och hemläxor att lösa mellan gångerna vi ses. Ta med kameran till kurstillfällena så du kan fingra på inställningarna direkt vid genomgång. 

Förkunskap

Teoretisk kunskap om systemkameran, motsvarande "steg 1".

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Alla som har tillgång till en kamera – helst en systemkamera, men smartphone plus en "foto-app" kan fungera.

Kursledare

Mikael Holmström har fotograferat som hobby sedan 80-talet men har även varit skol/bal-fotograf. Mikael har också fotograferat produkter och porträtt för företag. Utbildningar i fotografering och redigering har han genomfört både på gymnasienivå och i studiecirkelform.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fotokurs med systemkameran - fortsättning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Folkuniversitetet Jämtland
Akademigatan 1
83140 Östersund

Ny kunskap öppnar dörren till lycka och välmående Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen....

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Jämtland

Highlights