Praktisk Projektledning

Evolveria, i Stockholm (+1 orter)
Längd
2 dagar
Pris
13 500 - 14 500 SEK
Nästa kurstillfälle
23 september, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 dagar
Pris
13 500 - 14 500 SEK
Nästa kurstillfälle
23 september, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Kurs
Från 13 500 SEK / person

Kursbeskrivning

Projektledning

Praktisk Projektledning- Grundkurs för projektledare

Välkommen till vår tvådagars grundkurs i projektledning, en intensiv och interaktiv upplevelse som utrustar dig med kunskapen och verktygen för att framgångsrikt leda och styra projekt inom alla typer av organisationer. Oavsett om du är ny till projektarbete eller önskar fördjupa dina befintliga färdigheter, är denna kurs designad för att ge dig en solid grund i både praktisk projektledning och effektiv projektstyrning.

Projektledning är konsten att leda ett team mot gemensamma mål och leverera värdefulla resultat, medan projektstyrning fokuserar på att integrera projektet i organisationens större struktur för optimala prestationer. Genom en balanserad blandning av teori och praktik kommer du att lära dig att navigera projektets alla skeden, från start till mål, samt hur du anpassar ramverk och styrningsmekanismer för att bäst stödja din verksamhets unika behov.

Kursen täcker allt från grundläggande principer till avancerade tekniker i projektledning och styrning, med särskilt fokus på praktiska metoder och verktyg som kan tillämpas omedelbart. Med en blandning av föreläsningar, aktivt deltagande i övningar och öppna diskussioner skapas en dynamisk lärmiljö där du tillsammans med andra deltagare kan utforska olika aspekter av projektarbete.

Denna kurs är öppen för alla som är involverade i eller kommer att involveras i projekt på något sätt, inklusive de som deltar i, leder eller påverkas av projekt i sin organisation. Med en generell tillämpning är innehållet relevant för deltagare från alla sektorer och organisationstyper.

Efter avslutad kurs kommer du att ha en djupare förståelse för de kritiska stegen i framgångsrik projektledning och projektstyrning. Du kommer att lämna kursen med praktiska verktyg, mallar och insikter redo att tillämpas i dina egna projekt, oavsett omfattning eller komplexitet.

Ta första steget mot att bli en skicklig projektledare med vår grundkurs i projektledning – din grund för framgångsrika projekt i alla branscher och organisationer.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till den som ska driva ett projekt och behöver förstå metoder, roller och vad som förväntas av en projektledare. Även den som har vana av att driva projekt men behöver få struktur och verktyg för att bli mer effektiv som projektledare har stor nytta av utbildningen.

Inga förkunskaper är nödvändiga.

Kursintyg

Kursbevis ges efter genomförd kurs.

Upplägg

9.00-16.30, avbrott för lunch och kortare raster och fika.

Kursinnehåll

 • Vad är ett projekt?
 • När passar det att driva ett projekt?
 • Prioriteringar
 • Framgångsfaktorer
 • Mål och målsättningar
 • Projektets olika roller och ansvar
 • Tydliggöra uppdraget och intressenter
 • Projektets olika faser
 • Organisera, planera och strukturera projektet
 • Genomföra projektet och följa upp
 • Team och gruppens utveckling
 • Projektrisker och hur du kan hantera dem
 • Styrgruppsarbete och rapportering
 • Att avsluta på ett kontrollerat sätt
 • Ledarskapets betydelse

Kursledare

Magnus Österholm, uppskattad och erfaren kursledare med 20 års erfarenhet som projektledare av stora och små projekt inom olika områden och metoder.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Praktisk Projektledning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 19 recensioner
Skriv en recension
5/5
Hanna, Webhallen
08 sep 2023

Bästa kursen jag gått. Otroligt glad att jag gick den

5/5
Johan, Webhallen
08 sep 2023

Långt över förväntan. Riktigt intressant och bra.

5/5
Neil Gaddas, Prysmian Group
10 dec 2021

Great course leader. Highly recommended