Ledarskap för projektledare

Evolveria, i Stockholm
Längd
16 timmar
Pris
14 500 SEK
Nästa kurstillfälle
16 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
14 500 SEK
Nästa kurstillfälle
16 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 14 500 SEK / person

Kursbeskrivning

Bli tryggare i din roll som projektledare

Denna tvådagarskurs i Ledarskap för Projektledare är skräddarsydd för dig som står i förgrunden av projektledning och strävar efter att fördjupa ditt ledarskap inom detta dynamiska område. Kursen erbjuder en omfattande utforskning av de avgörande aspekterna av ledarskap specifikt anpassade till projektledarens unika utmaningar och möjligheter.

Ett framgångsrikt projektledarskap kräver mer än bara att hålla koll på tidsfrister och budgetar; det handlar om att inspirera och motivera ditt team, att förstå dynamiken i grupputveckling och att effektivt navigera genom komplexa mänskliga interaktioner. Kursen lägger en solid grund i dessa områden, med särskilt fokus på att bygga starka relationer, främja samarbete och kultivera en miljö där alla känner sig värderade och motiverade.

Genom en kombination av teori och praktik utforskar vi betydelsen av självinsikt och personlig utveckling som grundpelare för effektivt ledarskap. Du kommer att lära dig att identifiera dina egna styrkor och svagheter samt utveckla strategier för att hantera feedback och använda det som ett verktyg för kontinuerlig förbättring.

En viktig del av kursen är att förstå hur du kan lära känna och leda dina projektmedarbetare baserat på deras unika kompetenser, behov och motivationsfaktorer. Detta inkluderar att lära sig att anpassa ditt ledarskap för att möta de specifika utmaningarna och målen i varje projekt, och att skapa en kultur av öppenhet och förtroende där alla bidrar till sitt yttersta.

Kursen är utformad för att vara tillämplig över alla branscher och organisationstyper och kräver inga förkunskaper. Detta gör den idealisk för alla som är nya inom projektledning eller erfarna projektledare som söker att förbättra sitt ledarskap och göra en större inverkan på sina projekt och team.

Genom att delta i denna kurs kommer du att utrustas med de kunskaper, verktyg och insikter som behövs för att leda med förtroende och framgång, oavsett projektets storlek eller komplexitet. Steg in i rollen som en projektledare som inte bara leder projekt till framgång utan också bidrar till tillväxt och utveckling inom ditt team.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 september, 2024

  • Kurs
  • Stockholm

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är projektledare eller på väg mot en projektledarroll och som vill stärka ditt ledarskap och bli tryggare i rollen.

Kursintyg

Kursbevis ges efter genomförd kurs.

Kursinnehåll

Kursinnehåll:

·       Ledarens uppgifter, ansvar och befogenheter

·       Ledarskapets olika delar

·       Självkännedom

·       Att leda andra

·       Kommunikation

·       Konflikter och hur de kan hanteras

·       Visioner, Mål och målsättningar

·       Teamutveckling

·       Feedback och självutveckling

·       Motivation och vad motiverar oss?    

·       Projektledarens roll och utmaningar 

Kursens mål

Efter kursen har du ökad säkerhet och trygghet i din roll att leda andra medarbetare i projektformatet. Du känner dina egna ledaregenskaper bättre och har fått verktyg för att kunna utöva ett hållbart och medvetet ledarskap.

Upplägg

Dagarna varieras med föreläsning, diskussioner och övningar. Som deltagare förutsätts du delta aktivt för maximalt lärande.

Lunch och fm- och em-fika ingår i kursavgiften

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Ledarskap för projektledare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Evolveria
Frans Mobergs Väg 5
13239 Stockholm

EVOLVERIA

Evovleria är ett litet flexibelt utbildningsbolag som sätter kundens behov i centrum. Vi sätter värde på din utveckling och när du genomgått en utbildning hos oss ska du vara nöjd. Vi har många års erfarenhet inom utbildning och har genom...

Läs mer och visa alla kurser med Evolveria

Highlights