Redovisningsekonom

Längd
Flexibel - Studera i egen takt
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Pris
18 320 SEK
Nästa kurstillfälle
365 dagar om året se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
Flexibel - Studera i egen takt
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Pris
18 320 SEK
Nästa kurstillfälle
365 dagar om året se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Video

Kursbeskrivning

Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Som redovisningsekonom är du expert på redovisning, bokföring och rådgivning.

Distansinstitutets utbildning till redovisningsekonom gör dig till en stöttepelare för ekonomiavdelningen, ägarna och ledningen. I rollen kan arbetsuppgifterna bestå av allt från löpande bokföring, månadsbokslut och rapportering till att självständigt upprätta bokslut och årsredovisningar, jobba med deklarationer och skatter samt att agera rådgivare till ägare och ledningsgrupp.

Ljus arbetsmarknad för dig som redovisningsekonom

Möjligheterna till utveckling i din karriär är mycket goda efter den här utbildningen. Det finns ett stort utbud av jobb som redovisningsekonom. Du kan jobba som anställd på en ekonomiavdelning, vara bolagsekonom med ansvar för ett mindre bolag eller jobba som redovisningskonsult på en byrå.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kursinnehåll

Du kommer bl.a. att lära dig:

 • Vilka lagar, regler och principer som styr bokföringen och bokslutet.

 • Årsbokslutets fyra steg: Avstämning – Periodisering – Värdering – Bokslutsdispositioner.

 • Obeskattade reserver och enklare skatte- och resultatplanering.

 • Förstå de så kallade 3:12-reglerna.

 • Skillnader mellan skatteregler för olika företagsformer.

 • Grundläggande kunskaper om koncerner.

 • Kunskaper om vanligt förekommande frågor i rådgivarrollen.

 • Upprätta inkomstdeklaration för bland annat enskild firma, handelsbolag och aktiebolag.

 • Bli en trygg rådgivare till företagets ägare och ledning.

 • Upprätta en kassaflödesanalys.

 • Kunskaper om K2 regelverk och årsredovisningar.

 • Kunna upprätta en K10-bilaga.


Var?

Distansinstitutets utbildning till redovisningsekonom studerar du var du vill i världen. Utbildningen innehåller inga träffar.

När?

Du studerar i din egen takt och när det passar dig bäst vilket gör att du enkelt kan jobba fulltid vid sidan av dina studier. Det finns inga fasta tider. 

Hur?

Det enda du behöver är en dator, mobil eller surfplatta med internet. 
Utbildningen finns redo för dig i vår digitala lärplattform.

Hur länge?

Materialet motsvarar 1 års studier på traditionellt studiesätt men du kan studera både snabbare eller långsammare än så om du vill. Våra deltagare använder allt från 3 månader till 12 månader på sig att bli färdiga med den här utbildningen.

Behörighet

Utbildningen innehåller inga betygs- eller förkunskapskrav.

Stöd

Du kan vara helt trygg i att vi finns här för dig när frågor eller funderingar uppstår under utbildningens gång. Du är alltid välkommen att maila och ringa oss så hjälper vi dig framåt.

Läroplan

 • Diplom får du efter genomförd utbildning och godkänt slutprov.
 • Certifikat kräver godkänd praktik i minst 4 veckor eller godkänt casearbete. Du själv ansvarar för att hitta en praktikplats men Distansinstitutet ansvarar tillsammans med din handledare för upplägget av praktiken samt utvärderingen av den.

Diplom/Certifikat

 • Diplom får du efter genomförd utbildning och godkänt slutprov.
 • Certifikat kräver godkänd praktik i minst 4 veckor eller godkänt casearbete. Du själv ansvarar för att hitta en praktikplats men Distansinstitutet ansvarar tillsammans med din handledare för upplägget av praktiken samt utvärderingen av den.

Ämnesexpert

Jonas Ödklint

Under närmare 30 år har Jonas varit verksam inom redovisning och företagande. Han är en entreprenör, som startat, drivit och sålt ett antal bolag. Banan som egenföretagare började vid 19 års ålder, då han startade en konsultbyrå inom redovisning. De följande 14 åren jobbade han som enmanskonsult i sitt företag åt ett antal både mindre och större bolag. Parallellt med konsultandet drev han under 13 års tid en bilverkstad med 8 anställda tillsammans med sin bror och han har även drivit några fastighetsbolag.

2011 gick han från enmanskonsult till att bygga upp redovisningsbyrån Ödklint Konsult AB och det var huvudsysslan under en tioårsperiod. Byrån såldes 2021 och Jonas slutade på företaget hösten 2023. Byrån var då en av Sveriges mest lönsamma redovisningsbyråer.

Under alla år som redovisningskonsult och rådgivare har han arbetat med hundratals bolag och har gjort närmare tusen årsbokslut.

Jonas är också den enda trefaldiga svenska mästaren i bokföring. Åren 2007-2009 tog han hem segern i tävlingen Bokförings-SM, som anordnades på Stockholmsmässan av Björn Lundén Information.

Ansökan och behörighet

Distansinstitutet har inga krångliga ansökningar. Köp utbildningen på Distansinstitutets hemsida och börja dina studier inom några minuter.

Inga särskilda betyg eller behörigheter krävs.

Pris

Pris inkl. moms: 22 900 kr. All litteratur ingår i priset.

Du köper utbildningen tryggt på Distansinstitutets hemsida via Klarna som erbjuder flera flexibla betalningsalternativ oavsett om du köper som privatperson eller via ett företag. Du kan dela upp betalningen på 6, 12, 24 eller 36 månader, betala med kort, betala med Swish etc.

Köp och börja din utbildning idag! 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

365 dagar om året

 • Kurs
 • Distans

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Redovisningsekonom och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Distansinstitutet
Skeppargatan 8
11452 Stockholm

Distansinstitutet erbjuder kurser 100% på distans inom dessa områden:

HR Ekonomi Inredning Pedagogik Administration Kommunikation Studera på dina villkor Du väljer själv startdatum. Du väljer själv studietakt. Du väljer själv studieplats.  Du kan arbeta samtidigt som du studerar. Sveriges ledande experter bakom kurserna Utbildningarna är skapade i samarbete med...

Läs mer och visa alla kurser med Distansinstitutet

Highlights