Visa kurser.se som: Mobil

Nyhet! Politik och samhälle Matsvinnet

ABF Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 tillfällen
450 SEK

Info om Nyhet! Politik och samhälle Matsvinnet

Nyhet! Politik och samhälle Matsvinnet


Hur mycket mat går till spillo i Stockholm? På vilket sätt går den till spillo? Finns det sätt att minska detta svinn? Mot bakgrund av begränsade resurser i vår levnadsmiljö söker vi kunskap om matsvinnet och dess orsaker. Studiecirkeln syftar till att öka medvetenheten om matsvinn och möjliga åtgärder för att minska detta. Fokus ligger på matsvinnet i Stockholm, i första hand mellan matbutiker och konsumenter. I andra hand undersöks matsvinnet i tidigare led, t ex från grossister/distributörer till matbutikerna. I ett vidare sammanhang betraktas matsvinnet ur ett globalt perspektiv. T ex från matproducenter utomlands, återigen med fokus på slutpunkten Stockholm. Under studiecirkelns gång kommer vi att läsa böcker, se film, genomföra rollspel och lyfta fram deltagarnas egna erfarenheter av matsvinn. En matnyttig cirkel för dig som är intresserad av allas vår försörjning på denna jord!

Kursmaterial

Meddelas vid kursstart

Ledare

Olof Tydén

Bra att veta

För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00. Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart. Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma. Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Nyhet! Politik och samhälle Matsvinnet.

ABF Stockholm

Välkommen till ABF Stockholm!

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Vi tror på solidaritet, jämlikhet och alla människors deltagande.  Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!  Vi har kurser och studiecirklar i språk, konst, hantverk, data, musik,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Stockholm

Kontaktuppgifter till ABF Stockholm

ABF Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Nyhet! Politik och samhälle Matsvinnet!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser