Föreläsning, musik och samtal med Birger Schlaug och Åsa Larsson

SV Gävleborg, i Sandviken
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
27 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
27 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen till en föreläsning om vår tids stora samhällsfrågor!

Studieförbundet Vuxenskolan bjuder in till en föreläsning med musik och samtal som tar avstamp i Schlaugs bok "Vad ska vi ha samhället till?”.

Om boken ”Vad ska vi med samhället till?”:
Vi lever i en tid av kriser. Klimatförändringar, sårbarhet och ökande klyftor hotar våra samhällen. Allt snabbare globala pengaflöden sägs ge oss trygghet, men erbjuder inget skydd när ekosystemen kollapsar runt omkring oss.
Birger Schlaug argumenterar övertygande för att det ekonomiska systemet har nått vägs ände. Men för att nå verklig förändring måste vi också bryta med invanda tankemönster. Gamla ideal som tillväxt, arbetslinje och krigskultur måste ersättas med balans, livslinje och fredkultur. Vi behöver på allvar fundera på vad vi ska ha samhället till. Och därmed vad vi ska ha våra liv till.

Medverkande:
Birger Schlaug och Åsa (Resmiranda) Larsson

Birger Schlaug är sedan mitten av 80-talet en stark profil i den svenska samhällsdebatten. Flera tusen föreläsningar, föredrag, krönikor och debattartiklar samt otaliga radio- och teveframträdanden har gjort honom till en av Sveriges mest erfarna debattörer och föreläsare om bland annat miljö, ekonomi och klimat.

Åsa Larsson, som också går under artistnamnet Resmiranda, är en mångfacetterad musiker från Sandviken. Med kulning, körledning och konserter utforskar hon hur musik kan bidra till ett öppnare, vänligare och mer hållbart samhälle.
Hennes körsångshappenings i samband med klimatstrejker och till förmån för trädplantering och andra sociala frågor har genom åren samlat tusentals människor till sång. Hennes kulningsturnéer genom skogen har skapat plattformar för nya möten mellan människor, natur, musik och lokalhistoria. 2019 släppte hon albumet ”For The Trees” med sånger inspirerade av miljörörelsen.

Fri entré!

Evenemang arrangeras i samverkan mellan Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg, Nya bokhandeln, Gunvor Göransson kulturstiftelse.
Veckodag: Lördag
Tid: 15:00-17:00
Ledare: Birger Schlaug
Lokal: Hyttgatan 25
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

27 april, 2024

  • Kurs
  • Sandviken

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Föreläsning, musik och samtal med Birger Schlaug och Åsa Larsson och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Gävleborg
Styrmansgatan 4
826 37 Söderhamn

Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg

Studieförbundet Vuxenskolan (SV) erbjuder folkbildning i form av studiecirklar, kurser, föredrag och kultur. Här hittar du några av kurserna som hålls i Gävleborgs län där kommuner som Gävle, Sandviken, Söderhamn, Bollnäs och Hudiksvall ingår. SV erbjuder kreativa mötesplatser där människor med olika...

Läs mer och visa alla kurser med SV Gävleborg

Highlights