14 jul 2023

4 anledningar till att gå en språkkurs online

Att lära dig ett nytt språk online är lika kul som det är berikande. Idag kan du läsa nästan alla språk på distans. Om du känner att du behöver en liten knuff i rätt riktning får du här fyra anledningar till varför du ska gå en språkkurs online!

1. Flexibelt – var du vill, när du vill

För det första, att gå en språkkurs online är det mest flexibla sättet att lära dig ett nytt språk på. Du kan för det mesta börja exakt när du vill och var du än befinner dig – enklare än så blir det inte att lära dig ett nytt språk. Lär dig franska i Frankrike, läs japanska i Japan, förbättra engelskan i Kanada eller lär dig spanska i Mexiko. Vilket språk och vilken destination väljer du?

Jag vill gå en språkkurs på distans

2. Du bygger på ditt CV och ökar jobbmöjligheterna

Att kunna tala flera språk ses ofta som en merit på CV:t. Språkstudier kan visa på egenskaper som engagemang och nyfikenhet – men det är inte allt! Med flera språk innanför rocken kan även nya jobbmöjligheter öppnas. De flesta arbetsgivare ser det som en självklarhet att du talar engelska, men alla språk du talar utöver det kan vara en riktig tillgång. Dina möjligheter att studera utomlands ökar också!

🌍 5 populära språkkurser i distanskategorin på kurser.se


1. Engelska

2. Spanska

3. Franska

4. Japanska

5. Italienska


3. Nytt språk = nya perspektiv

Att gå en språkkurs online innebär mer än att tala och skriva. Med ett nytt språk lär du dig om landets kultur och normer vilket kan ge dig nya perspektiv, inte bara på världen utan även livet i stort. Du kommer kunna ta del av så mycket mer av det som präglar det land vars språk du lär dig – nyheter, historia och politik. För att inte tala om alla böcker, musik och film du kommer kunna ta del av i dess originalspråk. 

4. Det blir roligare att resa

När du kan tala med lokalbefolkningen på deras språk känns det genast mycket roligare och enklare att resa. Du behöver inte ha läst språket länge för att kunna göra dig förstådd och förstå enklare fraser. Med de grundläggande kunskaperna kommer du långt! Vad väntar du på?

Jag vill gå en språkkurs online

Senast uppdaterad: 14 jul 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2023-07-14

Lär dig engelska snabbt – 5 tips på vägen

Behöver du lära dig engelska snabbt? Här har du fem tips för att komma in i språket och bli en fena på att konversera på kortast möjliga tid. Öva, öva, öva är viktigt men det finns fler vägar att gå.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-09-24

Integrera fler nyanlända med improvisationsteater

Stockholms Improvisationsteater leder kursen “Impro på lätt svenska”. Kursen har blivit väl mottagen bland tidigare deltagare och idag är målet att arbeta för att integrera fler nyanlända med improvisationsteater.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-08-24

Topp 10 språkkurser

Engelska, franska eller kanske spanska? Går du i tankar om att lära dig ett nytt språk eller slipa dina språkkunskaper? Spana in vår topplista över de mest populära språkkurserna!

Läs mer
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️