28 maj 2019

Det gör dina grannar på fritiden – Västerbotten

I Västerbotten är intresset för jägarexamen stort. Men det är inte bara skogen som lockar. Det finns även ett stort dans- och skrivarintresse. Förra året sökte nästan 20 000 Västerbottenbor fritidskurser på kurser.se, vi har sammanställt data och kan nu avslöja vad Västerbotten helst av allt vill göra på fritiden.

Skjuta, dansa, dreja, såga, måla. Det finns många olika fritidsintressen hos Västerbottenborna. Precis som i resten av Norrland är intresset för jägarexamen starkt. Men statistiken visar även att Let’s Dance-febern nått Västerbotten. Intresset för dans är stort, det gäller både bugg och streetdance såväl som balett och linedance. Många letar även efter ett sätt att få utlopp för sin kreativitet. Vare sig det gäller måleri, smide eller skrivande. Västerbotten skiljer sig dessutom något från landet i stort, i Västerbotten är man nämligen inte rädd för att ta i med händerna. Vare sig det gäller att svarva en ljusstake, såga ner ett träd eller arbeta fram en vas i keramik. Jämför vi med förra året kan vi även se att krokikurser är det område där intresset vuxit snabbast.

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Västerbotten

  1. Jägarexamen
  2. Dans
  3. Keramik
  4. Hantverk
  5. Skrivarkurs
  6. Smide
  7. Målarkurs
  8. Motorsågskörkort
  9. Foto
  10. Matlagning

Det gör dina grannar på fritiden

Vad sysslar dina grannar med på fritiden egentligen? Det tar vi på kurser.se reda på genom vår kartläggning av fritidskurser som din stad eller ditt län sökt mest på under det senaste året. Vi granskar trender och förändringar i svenskarnas fritid. Vem vet, kanske är det dina grannar vi spanar in nästa gång?

Senast uppdaterad: 28 maj 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-05-16

Det gör dina grannar på fritiden – Enköping

Bor du i Enköping? Då kan vi nu avslöja vad dina grannar gör på fritiden. Eller, i varje fall vilka fritidskurser de ägnar sig åt. Över 2 000 Enköpingsbor har sökt kurser på kurser.se under det gångna året. Vi har sammanställt vad de sökt absolut mest på. Dans fortsätter att vara en favorit landet över i år igen, och även så i Enköping. Kurser i keramik och foto ryms också på topplistan, Enköpings ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-14

Det gör dina grannar på fritiden – Gotland

Alla gotlänningar, hur nyfikna är ni på era grannars fritidsintressen? kurser.se har kartlagt Gotlands intressen när det kommer till fritidskurser. Fler än 3 000 öbor sökte efter fritidskurser på kurser.se i fjol och vi har sammanställt en topplista med de mest sökta kurskategorierna. Dans är en ständigt populär kategori på många ställen runt om i Sverige, och Gotland är inget undantag.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-18

Det gör dina grannar på fritiden – Västerås

Bor du i Västerås? Är du en av dem som gärna ägnar dig åt dans, matlagning och yoga? Det är nämligen dessa fritidskurser som användarna visat intresse för på kurser.se. Nästan 20 000 Västeråsbor har under det gångna året sökt efter kurser hos oss. Vi har sammanställt vilka favoriterna är. Topplistan är inte helt oförändrad jämfört med föregående år.
Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.