Det gör dina grannar på fritiden – Västerbotten

I Västerbotten är intresset för jägarexamen stort. Men det är inte bara skogen som lockar. Det finns även ett stort dans- och skrivarintresse. Förra året sökte nästan 20 000 Västerbottenbor fritidskurser på kurser.se, vi har sammanställt data och kan nu avslöja vad Västerbotten helst av allt vill göra på fritiden.

Skjuta, dansa, dreja, såga, måla. Det finns många olika fritidsintressen hos Västerbottenborna. Precis som i resten av Norrland är intresset för jägarexamen starkt. Men statistiken visar även att Let’s Dance-febern nått Västerbotten. Intresset för dans är stort, det gäller både bugg och streetdance såväl som balett och linedance. Många letar även efter ett sätt att få utlopp för sin kreativitet. Vare sig det gäller måleri, smide eller skrivande. Västerbotten skiljer sig dessutom något från landet i stort, i Västerbotten är man nämligen inte rädd för att ta i med händerna. Vare sig det gäller att svarva en ljusstake, såga ner ett träd eller arbeta fram en vas i keramik. Jämför vi med förra året kan vi även se att krokikurser är det område där intresset vuxit snabbast.

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Västerbotten

  1. Jägarexamen
  2. Dans
  3. Keramik
  4. Hantverk
  5. Skrivarkurs
  6. Smide
  7. Målarkurs
  8. Motorsågskörkort
  9. Foto
  10. Matlagning

Det gör dina grannar på fritiden

Vad sysslar dina grannar med på fritiden egentligen? Det tar vi på kurser.se reda på genom vår kartläggning av fritidskurser som din stad eller ditt län sökt mest på under det senaste året. Vi granskar trender och förändringar i svenskarnas fritid. Vem vet, kanske är det dina grannar vi spanar in nästa gång?


Annonser

Du kanske också är intresserad av: