Det gör dina grannar på fritiden – Uddevalla

Dansanta invånare i Uddevalla

Bor du i Uddevalla? Är du nyfiken på vad dina grannar gör på fritiden? Då kan du sluta fundera! kurser.se har kartlagt svenskarnas fritidsintressen, kommun för kommun. Här är kurserna Uddevallaborna sökt mest på under 2018. Toppar något av dina intressen listan? 

Uddevallaborna bjuder upp till dans

Är Uddevalla Sveriges mest dansanta kommun? Ja, så kan det nog vara! I alla fall om vi ser till vilka kurser Uddevallaborna kikat på under det gångna året. Dans är populärt över hela landet, men i Uddevalla kniper danskategorierna hela fyra platser på topplistan. Och när det bjuds upp till dans i Uddevalla sticker Bugg, Streetdance och Barndans ut. Även yogaintresset är stort över hela landet, men att Yoga äger förstaplatsen är unikt för Uddevalla. Utöver dansintresset har Uddevallaborna en förkärlek för det kreativa med Keramik och Akvarell. Jägarexamen ligger dessutom kvar som ohotad trea från föregående år.

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Uddevalla

  1. Yoga
  2. Dans
  3. Jägarexamen
  4. Keramik
  5. Bugg
  6. Barndans
  7. Akvarell
  8. Matlagning
  9. Streetdance
  10. Barngymnastik

Trendspaning: Vilken blir Uddevallas nästa danstrend?

Balett som tidigare legat på sjätte plats på listan har i denna omgång fått tacka för sig. Dansmix, som är en blandning av flera olika dansstilar, har däremot klättrat från plats 54 till plats 15. Vem vet, nästa år kanske ännu en ny dansstil får ta plats på listan? Tills dess vet vi i alla fall en sak – Uddevalla kan inte få nog av dans i alla dess former!

Det gör dina grannar på fritiden

Har du någon gång funderat på vad dina grannar gör på fritiden? kurser.se reder ut det genom att ta reda på vilka fritidskurser det sökts mest på i din stad eller ditt län. Vilka kursområden toppar listan just nu? Hur har det förändrats under det gångna året och går det att se några trender i din stads fritidsintressen? Kanske är det dina grannar vi spanar in nästa gång?


Annonser

Du kanske också är intresserad av: