18 jun 2019

Det gör dina grannar på fritiden – Södertälje

Under året som gått har nära 6 000 användare från Södertälje hittat till kurser.se. Här har de letat efter spännande saker att berika sin fritid med. Vi har sammanställt deras mest eftersökta fritidskurser i en härlig topplista. Doppa målarpenseln och snöra på dansskorna så kör vi!

Gunga med i Södertälje

Södertäljeborna verkar älska dans, både för vuxna och för barn. Kategorierna Dans och Barndans ligger nämligen i toppen av listan! Nummer tre på listan är barnkurser av olika slag, som till exempel barngymnastik, som faktiskt på egen hand tar listans sjätte plats. Den populära kategorin Läger riktar sig främst till barn. När det kommer till kurser i den kategorin finns alla möjliga tänkbara alternativ från språkläger där dina barn kan lära sig kinesiska till idrottsläger med fokus på det aktiva. Det finns också vanliga läger utan någon definitiv inriktning, där fokus ligger på att barnen ska träffa nya vänner och berika sina lov eller helger. Södertälje är helt enkelt en kommun där barnens fritidsintressen står i fokus!

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Södertälje

  1.      Dans
  2.      Barndans
  3.      Barn
  4.      Sport
  5.      Matlagning
  6.      Barngymnastik
  7.      Läger
  8.      Akvarell
  9.      Jägarexamen
  10.  Målarkurser

Mer än bara sport

Södertäljeborna verkar leva i en aktiv stad. De flesta kurserna på topp tio-listan involverar någon form av fysisk aktivitet. Precis utanför listan hamnar kurser som: ‘lär dig skriva bättre’, danskurser i bugg och skönhetskurser. Engelskakurser hamnar relativt högt på listan gentemot övriga Sverige vilket är intressant att notera!

Det gör dina grannar på fritiden

Vad gör dina grannar på fritiden egentligen? Det tar kurser.se reda på genom en kartläggning av vilka fritidskurser din stad eller kommun har sökt allra mest efter under det senaste året. Vi spanar efter trender och förändringar i svenskarnas fritid landet över. Vem vet, kanske granskar vi dina grannar nästa gång?

Senast uppdaterad: 18 jun 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-05-16

Det gör dina grannar på fritiden – Blekinge

Bor du i Blekinge? Då kan vi nu avslöja vad dina grannar sysslar med på fritiden. Eller, åtminstone vilka fritidskurser de ägnar sig åt. Närmare 9 000 Blekingebor har sökt kurser på kurser.se under 2018. Vi har sammanställt vad de sökt på absolut mest. Dans fortsätter att vara en favorit landet över i år igen, och Blekinge håller med. Även Barndans och Yoga ryms på topplistan, Blekingeborna verkar ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-18

Det gör dina grannar på fritiden – Västerås

Bor du i Västerås? Är du en av dem som gärna ägnar dig åt dans, matlagning och yoga? Det är nämligen dessa fritidskurser som användarna visat intresse för på kurser.se. Nästan 20 000 Västeråsbor har under det gångna året sökt efter kurser hos oss. Vi har sammanställt vilka favoriterna är. Topplistan är inte helt oförändrad jämfört med föregående år.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-23

Det gör dina grannar på fritiden – Motala & Vadstena

Kurser i keramik, måleri och matlagning – vad har de gemensamt? Motala- och Vadstenabornas intresse! kurser.se avslöjar vad dina grannar hittar på under deras fritid. Nej okej, det kanske inte är 100 procent säkert att det är just dina grannar. Men kurser.se har kikat på vilka fritidskurser som är mest eftersökta i Motala och Vadstena senaste året.

Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.