Skövdeborna intresserar sig för jakt
10 jun 2019

Det gör dina grannar på fritiden – Skövde

Är du Skövdebo? Då kan vi nu berätta vad dina grannar gör på fritiden. Eller ja, det kanske inte är just dina grannar. Men kurser.se har kikat på vilka kurser Skövdeborna helst sysslar med på fritiden.

Är Skövde bäst på jakt?

Jägarexamen är populärast bland Skövdeborna. Kan det vara för att närmare hälften av Skövde består av skog? Oavsett vad det beror på så verkar det intressera Skövdeborna mest bland dessa kategorier! Det är även mycket kreativa kurser som dans, målarkurser, smide och skrivarkurser som toppar listan – något som stämmer överens med det ökade intresset för kreativa kurser i hela Sverige. Något som de däremot verkar ha tröttnat på är teater och skådespeleri, som har ramlat ner från topplistan och hamnat på en 27:e plats.

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Skövde

  1. Jägarexamen
  2. Matlagning
  3. Dans
  4. Akvarell
  5. Yoga
  6. Målarkurser
  7. Barn
  8. Hantverk
  9. Smide
  10. Skrivarkurs

Bubblare: Språkkurser

En kategori som ligger och bubblar under topplistan är språk. Är det så att Skövdeborna börjar intressera sig för andra språk och vill utveckla sina språkkunskaper mer? Kanske kan vi förvänta oss att se språk på nästa års topplista.

Det gör dina grannar på fritiden

Vad gör egentligen dina grannar på fritiden? Vilka fritidskurser söks det mest på i din stad eller ditt län? Det tar vi reda på! kurser.se granskar trender och förändringar i svenskarnas fritidsintressen runt om hela landet. Vem vet – vi kanske kikar på dina grannars fritidsintressen nästa gång?

Senast uppdaterad: 10 jun 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-05-16

Det gör dina grannar på fritiden – Eskilstuna

Bor du i Eskilstuna? Då kan vi nu visa vad dina grannar gör på sin fritid! Okej, det kanske inte är helt säkert att det är just dina grannar. Men vi har tittat på vilka fritidskurser som toppar listorna hos Eskilstunaborna under det gångna året. Eskilstunaborna visar tydligt sin kärlek för kreativa aktiviteter. Dans, målarkurser och matlagning är bara några kreativa kurser som toppar listan.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-14

Det gör dina grannar på fritiden – Gotland

Alla gotlänningar, hur nyfikna är ni på era grannars fritidsintressen? kurser.se har kartlagt Gotlands intressen när det kommer till fritidskurser. Fler än 3 000 öbor sökte efter fritidskurser på kurser.se i fjol och vi har sammanställt en topplista med de mest sökta kurskategorierna. Dans är en ständigt populär kategori på många ställen runt om i Sverige, och Gotland är inget undantag.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-07

Det gör dina grannar på fritiden – Laholm

Vad har kurser i bugg, engelska och akvarell gemensamt? Laholmarnas kärlek! Bor du i Laholm? Då kan du nu äntligen få veta vad dina grannar sysslar med på fritiden. Eller, det kanske inte helt säkert är just dina grannar. Vi på kurser.se har granskat vilka fritidskurser som varit populärast i Laholm senaste året. Laholm har länge haft en förkärlek till dans, och på senaste tiden verkar det vara Bu ...
Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.