Det gör dina grannar på fritiden – Skövde

Skövdeborna intresserar sig för jakt

Är du Skövdebo? Då kan vi nu berätta vad dina grannar gör på fritiden. Eller ja, det kanske inte är just dina grannar. Men kurser.se har kikat på vilka kurser Skövdeborna helst sysslar med på fritiden.

Är Skövde bäst på jakt?

Jägarexamen är populärast bland Skövdeborna. Kan det vara för att närmare hälften av Skövde består av skog? Oavsett vad det beror på så verkar det intressera Skövdeborna mest bland dessa kategorier! Det är även mycket kreativa kurser som dans, målarkurser, smide och skrivarkurser som toppar listan – något som stämmer överens med det ökade intresset för kreativa kurser i hela Sverige. Något som de däremot verkar ha tröttnat på är teater och skådespeleri, som har ramlat ner från topplistan och hamnat på en 27:e plats.

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Skövde

  1. Jägarexamen
  2. Matlagning
  3. Dans
  4. Akvarell
  5. Yoga
  6. Målarkurser
  7. Barn
  8. Hantverk
  9. Smide
  10. Skrivarkurs

Bubblare: Språkkurser

En kategori som ligger och bubblar under topplistan är språk. Är det så att Skövdeborna börjar intressera sig för andra språk och vill utveckla sina språkkunskaper mer? Kanske kan vi förvänta oss att se språk på nästa års topplista.

Det gör dina grannar på fritiden

Vad gör egentligen dina grannar på fritiden? Vilka fritidskurser söks det mest på i din stad eller ditt län? Det tar vi reda på! kurser.se granskar trender och förändringar i svenskarnas fritidsintressen runt om hela landet. Vem vet – vi kanske kikar på dina grannars fritidsintressen nästa gång?


Annonser

Du kanske också är intresserad av: