Det gör dina grannar på fritiden – Mariestad

Vad pysslar grannen egentligen med på fritiden? Det svarar kurser.se på i sin kartläggning av vilka fritidskurser som Mariestadsborna har sökt på allra mest under det senaste året. Dans ligger i topp, men det är Mariestadsbornas musikalitet som sticker ut mest i topplistan.

Mariestad sjunger ut

Både Gitarr, Sånglektioner och Piano har letat sig in på topplistan över de mest eftersökta fritidskurserna under det senaste året. Kreativiteten är på topp i Vänerns pärla. Vem vet? Nästa Zara Larsson kanske kommer från Mariestad? Överlag är det de kreativa kurserna som regerar. Utöver musikkurser är även intresset för matlagning och keramik stort. Just intresset för keramik har vuxit starkt det senaste året. Förra året låg kategorin inte ens bland de 20 mest sökta.

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Mariestad

  1. Dans
  2. Gitarr
  3. Jägarexamen
  4. Matlagning
  5. Barnkurser
  6. Keramik
  7. Hundkurser
  8. Sånglektion
  9. Engelska
  10. Piano

Stilla på stillebenfronten

Om Mariestadsborna sjunger mycket, målar de desto mindre. I jämförelse med resten av Sverige är det tomt på taveldukarna i Mariestad. Målarkurser hamnar så långt ner som en 26:e plats. Att jämföra med Sverige i stort där det är den tredje hetaste kategorin.

Det gör dina grannar på fritiden

Genom en kartläggning av fritidskurserna som svenskarna söker på allra mest tar vi reda på vad just dina grannar gör på fritiden. Vi går igenom stad för stad och kollar trender och skapar topplistor över svenskars fritidsintressen. Vem vet, kanske är det just dina grannar vi granskar härnäst?


Annonser

Du kanske också är intresserad av: