Det gör dina grannar på fritiden – Avesta

Bor du i Avesta? Då har du förmodligen både kreativa och dansanta grannar! Vi har kollat vilka fritidskurser som var populärast bland Avestaborna under det gångna året. Toppar något av dina intressen listan?  

Avestaborna tackar inte nej till en dans

Dans är populärt i hela Sverige, men i Avesta är det extra populärt med två placeringar på listan. Övriga danskurser, som kanske inte låter så spännande, har klättrat ända från plats 40 till plats 10. Här ryms kurser som genuin grekisk folkdans och holistisk dans, vilket gör Avestabornas dansintresse unikt. När Avestaborna inte dansar är det skogen och jaktintresset som lockar. Avestaborna har dessutom en förkärlek till det kreativa och har visat ett stort intresse för både musik och hantverk. Textil var en favorit som låg på tredjeplats förra året, men som i år har lämnat listan helt. Här hittar vi nu Yoga, tätt följt av Kost och Näringslära. Betyder det att Avesta har fått ett ökat hälsointresse?

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Avesta

  1. Dans
  2. Jägarexamen
  3. Yoga
  4. Kost och Näringslära
  5. Piano
  6. Akvarell
  7. Keramik
  8. Hundkurser
  9. Matlagning
  10. Övriga danskurser

Årets bubblare:

Har Avesta drabbats av Hela Sverige Bakar-effekten? Det verkar faktiskt så! I alla fall om vi tittar på kategorin som närmat sig topplistan, men inte tagit sig in riktigt än. Årets bubblare är Bakning och dessert.

Det gör dina grannar på fritiden

Har du någonsin undrat vad dina grannar sysslar med på fritiden? Vi reder ut det genom att ta reda på vilka fritidskurser som din stad eller ditt län har sökt mest på under året som har gått. Vilka är de vanligaste kursområdena? Har intresset svalnat för något intresse? Finns någon ny trend just nu? Vi granskar trender och förändringar i svenskarnas fritid, över hela Sverige. Kanske är det dina grannar vi spanar in nästa gång?


Annonser

Du kanske också är intresserad av: