Det gör dina grannar på fritiden – Jönköping

Bor du i Jönköpings kommun? Då kan vi berätta vad dina grannar gör på fritiden! Eller ja okej, det kanske inte är just dina grannar men de personer du möter på stan. kurser.se har tittat på vad som toppar listorna i kommunen.

Danspjucken är på i Jönköping

En genomgående trend i topplistan är dans – som också fortsätter vara en stor favorit landet över. Jönköpingsborna verkar tycka om olika typer av dansstilar för vuxna, men även för barn. Övriga danskurser som ligger högt på listan kan vid första anblick kännas tråkigt men där hittar vi bland annat spännande danser som cheerdans, folkdans och voguing. En annorlunda men oväntad kategori som fortsätter hålla en stadig plats i toppen år efter år är poledance. Nästa år kanske ännu fler dansstilar har lyckats ta sig till toppen! Skrivarkurser klättrar sakta men säkert längre upp på topplistan, bara från 2017 har kategorin ökat med nästan 200%.

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Jönköpings kommun 2018

  1. Dans
  2. Matlagning
  3. Yoga
  4. Jägarexamen
  5. Barndans
  6. Övriga danskurser
  7. Skrivarkurs
  8. Keramik
  9. Poledance
  10. Foto

Trendspaning: Målarkurser

En kategori som närmar sig toppen är målarkurser. Kreativa och estetiska kurser är en återkommande bubblare runt om i landet. Likaså verkar Jönköpingsborna ha fått upp ögonen för estetiska kurser. Kanske kan vi vänta oss att målarkurser tar en plats på topplistan nästa år?

Det gör dina grannar på fritiden

Har du funderat på vad svenska folket gör på fritiden? kurser.se gör kartläggningar av vilka fritidskurser som din stad eller ditt län har sökt mest på under det gångna året. Vi granskar trender och förändringar i svenskarnas fritidsintressen. Vilka kurser trendar där du bor?  Kanske spanar vi in dina grannar nästa gång?


Annonser

Du kanske också är intresserad av: