Det gör dina grannar på fritiden – Gävle

Dans är populärt i hela Sverige och Gävle är inget undantag. Det visar en kartläggning som kurser.se genomfört av de fritidskurser som gävleborna sökt efter under det senaste året. Men det är inte dans för hela slanten. Det verkar även finnas ett starkt inneboende jakt- och matlagningsintresse hos invånarna i Gävle.

Gävleborna slår klackarna i taket

Dans är ett av gävlebornas största intressen, vilket inte är förvånande. Dans är nämligen ett av svenskarnas största fritidsintressen. De danskurser som lockar gävleborna allra mest är salsa, följt av balett. Det är alltså både klassiska dansstilar och passionerade latinska rytmer som gäller i Gävle. Andra populära kurser är fritidskurser inför jägarexamen, matlagning, och massagekurser. Gävleborna har en bred palett av fritidsintressen. Även målarkurser ligger bra till när Gävleborna får säga sitt, framförallt akvarellkurser.

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Gävle

  1.      Dans
  2.      Jägarexamen
  3.      Matlagning
  4.      Massage
  5.      Måleri
  6.      Akvarell
  7.      Foto
  8.      Spanska
  9.      Språk
  10.  Barn

Det gör dina grannar på fritiden

Har du någonsin undrat vad dina grannar gör på fritiden? Det hjälper vi dig ta reda på genom ett kartläggande av vilka fritidskurser din stad eller kommun har  sökt flitigast efter under året som gått. Vilka kurser är populärast och vad har grannarna ledsnat på? Finns det några spännande trendspaningar? Vi granskar trender och förändringar i svenskarnas fritid, över hela landet. Kanske är det just dina grannar vi spanar in nästa gång?


Annonser

Du kanske också är intresserad av: