Det gör dina grannar på fritiden – Gotland

Alla gotlänningar, hur nyfikna är ni på era grannars fritidsintressen? kurser.se har kartlagt Gotlands intressen när det kommer till fritidskurser. Fler än 3 000 öbor sökte efter fritidskurser på kurser.se i fjol och vi har sammanställt en topplista med de mest sökta kurskategorierna.

Ön där kreativiteten blomstrar

Dans är en ständigt populär kategori på många ställen runt om i Sverige, och Gotland är inget undantag. Vi kan även se en tydlig röd tråd av kreativitet bland öborna. Kategorin Jägarexamen, som tidigare var den populäraste kategorin, har på ett års tid trillat ända ner till nionde plats för att lämna plats åt kreativa kursområden såsom textil, målarkurser och hantverk.

Topp 10 mest sökta fritidskurser på Gotland

  1. Dans
  2. Textil
  3. Akvarell
  4. Hantverk
  5. Yoga
  6. Målarkurser
  7. Skrivarkurs
  8. Matlagning
  9. Jägarexamen
  10. Övriga hantverk

Trendspaning: Textil

De flesta kategorierna från föregående år finns kvar i topplistan, men med vissa platsbyten. Textil däremot, som inte tidigare platsat på topplistan, har snabbt klättrat från en femtondeplats och knipit topplistans andraplats. Det innebär en ökning på över 300 % jämfört med föregående år, och vi kan med säkerhet påstå att textil är hett på Gotland!

Det gör dina grannar på fritiden

Vi har väl alla undrat vad våra grannar sysslar med på fritiden. Genom att kartlägga vilka fritidskurser som sökts mest på i din stad eller ditt län under det gångna året, hjälper vi dig att ta reda på det! Vilka fritidskurser har gått ur tiden och vilka intressen trendar? kurser.se granskar hela Sveriges fritidsintressen och vem vet, kanske är det din stad och dina grannar vi spanar in nästa gång?


Annonser

Du kanske också är intresserad av: