28 maj 2019

Det gör dina grannar på fritiden – Härnösand

Hallå Härnösand! Är ni nyfikna på vad era grannar gör på fritiden? kurser.se har kikat på vilka fritidskurser som var allra populärast under 2018. Visste du till exempel att intresset för personlig utveckling ökat markant under det gångna året? Läs vidare för att se vad som toppar listan nära dig.

Härnösandsborna vill utvecklas på ett personligt plan

Härnösandsborna är relativt konsekventa i sina fritidsintressen. Topplistan för 2018 skiljer sig inte markant från föregående år, men en sak är säker och det är att Härnösandsborna tröttnat på att laga mat. Kan det vara så att det forna matlagningsintresset har ersatts av en vilja att utvecklas på ett personligt plan? Ja, i alla fall om vi ser till de populäraste kurserna under det gångna året. Matlagning som tidigare låg på en andraplats har snällt fått lämna listan, medan Personlig utveckling klättrat från plats 59 ända upp till plats 8. I övrigt har Härnösandsborna en förkärlek för det kreativa. På listan ryms allt från smide, målarkurser och foto. Ohotade i toppen ligger både Dans och Jägarexamen.

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Härnösand 2018

  1. Jägarexamen
  2. Dans
  3. Hantverk
  4. Smide
  5. Streetdance & hiphop
  6. Målarkurser
  7. Foto
  8. Personlig utveckling
  9. Skrivarkurs
  10. Spanska

Trendspaning: Släktforskning ökar i popularitet

I Härnösand är det tydligt att intresset för släktforskning har ökat rejält. Under det gångna året klättrade nämligen kategorin från plats 48 till plats 14, men tog sig alltså inte riktigt hela vägen till topplistan. Denna ökning är unik för Härnösand, för om vi ser till hela landet kvalar Släktforskning inte ens in till topp 20.

Det gör dina grannar på fritiden

Vad gör egentligen dina grannar på fritiden? Det tar kurser.se reda på genom en kartläggning av de populäraste fritidskurserna landet runt. Vilka är de vanligaste kurserna i din stad, vilket fritidsintresse har din omgivning tröttnat på och går det att förutspå några trender inför kommande år? Kanske kikar vi på dina grannar härnäst?

Senast uppdaterad: 28 maj 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-06-14

Det gör dina grannar på fritiden – Gotland

Alla gotlänningar, hur nyfikna är ni på era grannars fritidsintressen? kurser.se har kartlagt Gotlands intressen när det kommer till fritidskurser. Fler än 3 000 öbor sökte efter fritidskurser på kurser.se i fjol och vi har sammanställt en topplista med de mest sökta kurskategorierna. Dans är en ständigt populär kategori på många ställen runt om i Sverige, och Gotland är inget undantag.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-18

Det gör dina grannar på fritiden – Östhammar

Bosatt i Östhammar? Kolla hit! kurser.se tagit fram statistik på vad invånarna i din stad är mest intresserade av att göra på fritiden. Statistiken har vi sammanställt till en trevlig lista på de mest eftersökta fritidsaktiviteterna i Östhammar. Har Östhammarborna de bäst inredda hemmen i Sverige? Det är ingen vågad gissning eftersom inredning är den främsta anledningen att de letar sig till oss p ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-18

Det gör dina grannar på fritiden – Göteborg

Bor du i Göteborg? Titta hit! kurser.se har nämligen tittat närmare på vad dina grannar helst av allt vill lära sig på fritiden. Vi har undersökt vilka fritidskurser som det söks på mest i Göteborg och kartläggningen visar att dansintresset är stort. Det är inte bara de vuxna i Göteborg som gillar att dansa, utan barndans visar sig vara förvånansvärt populärt.
Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.