Det gör dina grannar på fritiden – Göteborg

Bor du i Göteborg? Titta hit! kurser.se har nämligen tittat närmare på vad dina grannar helst av allt vill lära sig på fritiden. Vi har undersökt vilka fritidskurser som det söks på mest i Göteborg och kartläggningen visar att dansintresset är stort.

Göteborgarna bjuder gärna upp till dans

Det är inte bara de vuxna i Göteborg som gillar att dansa, utan barndans visar sig vara förvånansvärt populärt. Också värt att notera är att sökningar efter kurser för barn är markant högre än i övriga Sverige, samt att även barngymnastik kniper en nionde plats. Göteborg tycks vara en barnkär stad!

Annars är det just dans som toppar listan följt av matlagning och keramik. Matlagning är ett fritidsintresse som är vanligt förekommande i flera städer, men just keramik är lite mer ovanligt. Vad kan det vara som driver Göteborgarna till att vilja jobba så mycket med händerna?

Strax utanför listan hittar vi sport, piano och akvarell. Musiklektioner ligger också precis utanför listan, och intresset för att bemästra ett instrument är högt. Något som tyder på att Göteborg är en musikalisk stad. Det finns många fina artistexempel på detta, så det kanske ligger något i det?

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Göteborg

  1.      Dans
  2.      Matlagning
  3.      Keramik
  4.      Jägarexamen
  5.      Barndans
  6.      Kurser för barn
  7.      Yoga
  8.      Skrivarkurser
  9.      Barngymnastik
  10.  Målarkurser

Det gör dina grannar på fritiden

Har du någonsin undrat vad dina grannar gör på fritiden? Det hjälper vi dig ta reda på genom en kartläggning av vilka fritidskurser din stad eller kommun har  sökt flitigast efter under det gångna året. Vilka kurser är populärast? Vad har grannarna ledsnat på? Finns det några spännande trendspaningar? Vi granskar trender och förändringar i svenskarnas fritid, över hela landet. Kanske är det just dina grannar vi spanar in nästa gång?


Annonser

Du kanske också är intresserad av: