18 jun 2019

Det gör dina grannar på fritiden – Göteborg

Bor du i Göteborg? Titta hit! kurser.se har nämligen tittat närmare på vad dina grannar helst av allt vill lära sig på fritiden. Vi har undersökt vilka fritidskurser som det söks på mest i Göteborg och kartläggningen visar att dansintresset är stort.

Göteborgarna bjuder gärna upp till dans

Det är inte bara de vuxna i Göteborg som gillar att dansa, utan barndans visar sig vara förvånansvärt populärt. Också värt att notera är att sökningar efter kurser för barn är markant högre än i övriga Sverige, samt att även barngymnastik kniper en nionde plats. Göteborg tycks vara en barnkär stad!

Annars är det just dans som toppar listan följt av matlagning och keramik. Matlagning är ett fritidsintresse som är vanligt förekommande i flera städer, men just keramik är lite mer ovanligt. Vad kan det vara som driver Göteborgarna till att vilja jobba så mycket med händerna?

Strax utanför listan hittar vi sport, piano och akvarell. Musiklektioner ligger också precis utanför listan, och intresset för att bemästra ett instrument är högt. Något som tyder på att Göteborg är en musikalisk stad. Det finns många fina artistexempel på detta, så det kanske ligger något i det?

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Göteborg

  1.      Dans
  2.      Matlagning
  3.      Keramik
  4.      Jägarexamen
  5.      Barndans
  6.      Kurser för barn
  7.      Yoga
  8.      Skrivarkurser
  9.      Barngymnastik
  10.  Målarkurser

Det gör dina grannar på fritiden

Har du någonsin undrat vad dina grannar gör på fritiden? Det hjälper vi dig ta reda på genom en kartläggning av vilka fritidskurser din stad eller kommun har  sökt flitigast efter under det gångna året. Vilka kurser är populärast? Vad har grannarna ledsnat på? Finns det några spännande trendspaningar? Vi granskar trender och förändringar i svenskarnas fritid, över hela landet. Kanske är det just dina grannar vi spanar in nästa gång?

Senast uppdaterad: 18 jun 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-06-10

Det gör dina grannar på fritiden – Arboga

Bor du i Arboga? Då har du förmodligen kreativa, dansanta och naturintresserade grannar! Dessutom verkar det som att man plötsligt vill börja yoga om man bor i Arboga. kurser.se har kollat vilka fritidskurser som var populärast bland Arbogaborna under det gångna året. Toppar något av dina intressen listan? Dans, kreativitet, djur och natur – så låter receptet på en lyckad fritid för Arbogaborna!
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-10

Det gör dina grannar på fritiden – Kalmar

Bor du i Kalmar? Har du någonsin funderat på vad dina grannar gör på sin fritid? Nu kan du sluta undra! Okej, det kanske inte är just dina grannar, men kurser.se har kikat på vilka kurser som lockat Kalmarbornas intresse under det gångna året. Läs vidare för att se vad som toppar listan nära dig. Sex tusen Kalmarbor kan inte ha fel – Matlagning, Dans och Jägarexamen är receptet på en lyckad fritid ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-18

Det gör dina grannar på fritiden – Borås

Bor du i Borås? Nu kan vi avslöja vad dina grannar sysslar med på fritiden. Eller för att vara mer nyanserad, vilka fritidskurser de ägnar sig åt. Över 10 000 Boråsbor har sökt på kurser.se under det gångna året. Vi har sammanställt vad som ligger på topplistan i Borås, och en sak är säker, dans fortsätter att intressera. Dans har klättrat bland kursfavoriterna i vårt avlånga land, och i år intar ...
Läs mer
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.