Det gör dina grannar på fritiden – Falun

Bor du i Falun? Har du någonsin funderat på vad dina grannar gör på fritiden? Nu kan du sluta undra! Okej, det kanske inte är helt säkert att det är just dina grannar, men närmare 4 000 personer har sökt kurser på kurser.se under det gångna året. Här är en sammanfattning av Falubornas vanligaste sökningar.

I Falun finns det utrymme för kreativitet

Faluborna är väldigt konsekventa i sina fritidsintressen. Jämfört med föregående år ser listan nästan identisk ut. Det är möjligt att Faluns rika kulturliv med dans, konst och teater speglas i invånarnas intressen. Dans knuffade ner Jägarexamen till andraplatsen, men i övrigt är det genomgående kreativa kurser som dominerar listan; Hantverk, Foto, Akvarell och Skrivarkurser. Hade Falun haft en kommunslogan kanske den hade lytt: Falun – Vi andas kreativitet? Här syns också ett ökat trädgårdsintresse. Trädgård tog sig nämligen in på plats tio på listan, och knuffade ut Gitarr-kategorin.

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Falun

  1. Dans
  2. Jägarexamen
  3. Hantverk
  4. Massagekurs
  5. Foto
  6. Akvarell
  7. Skrivarkurs
  8. Textil
  9. Målarkurser
  10. Trädgård

Trendspaning: Spanska ökar i popularitet

Under det gångna året har Faluborna visat på ett ökat intresse för att lära sig spanska. Spanska klättrade från plats femton till plats elva, men tog sig inte riktigt hela vägen till topplistan. Spanska är en klar favorit sett till hela landet, så nästa år kanske spanska är en riktig utmanare?

Det gör dina grannar på fritiden

Har du någonsin undrat vad dina grannar gör på fritiden? Vi reder ut det genom att ta reda på vilka fritidskurser som din stad eller ditt län har sökt mest på under det gångna året. Vilka kategorier dominerar i din stad? Har intresset svalnat för något speciellt? Ser vi några spännande nykomlingar? Vi granskar trender och förändringar i svenskarnas fritid, över hela Sverige. Kanske är det dina grannar vi spanar in nästa gång?


Annonser

Du kanske också är intresserad av: