Det gör dina grannar på fritiden – Alingsås

Bor du i Alingsås? Då kan vi nu avslöja vad dina grannar gör på fritiden! Nej okej, det kanske inte är helt säkert att det är just dina grannar. Men vi har kikat på vilka fritidskurser som var allra populärast hos Alingsåsborna under det gångna året.

Har Alingsås tröttnat på att dansa?

Nästintill alla kategorier av fritidskurser på Alingsås topplista har sett ett ökat intresse. Alla förutom en. I Alingsås verkar intresset för dans ha svalnat. Dans har förlorat sin förstaplats sen 2017 och halkar ner till en tredjeplats. Sett till Sverige överlag har dansintresset tvärtemot bara ökat. Det verkar helt enkelt som att Alingsåsborna har börjat tröttna på dans. Däremot har de under 2018 verkligen fått upp ögonen för jakt. Jägarexamen har tagit över tronen och har mer än dubbelt så hög efterfrågan som det hade året innan. Betyder det att Alingsås nu är bäst på jakt?

Topp 10 mest sökta fritidskurser i Alingsås 2018

  1. Jägarexamen
  2. Skrivarkurs
  3. Dans
  4. Matlagning
  5. Måleri
  6. Barngymnastik
  7. Akvarell
  8. Massage
  9. Motorsågskörkort
  10. Textilhantverk

Trendspaning: Massage

Några av 2017:s mest populära kategorier lyser med sin frånvaro: Yoga, Piano och Hantverk. Istället har Barngymnastik, Massagekurs och Motorsågskörkort tagit plats på listan. I Alingsås har intresset för massagekurser ökat med nästan 300 % jämfört med tidigare år. Denna ökning är Alingsås också ganska ensamma om, för om vi ser till hela landet kvalar kategorin Massagekurs inte ens in till topp 20.

Det gör dina grannar på fritiden

Vad pysslar egentligen dina grannar med på fritiden? Det tar vi reda på genom en kartläggning av vilka fritidskurser som din stad har sökt på allra mest under det gångna året. Vilka är de vanligaste kurserna, vilket fritidsintresse har din omgivning tröttnat på och vad trendar just nu? Vi spanar in trender och förändringar i svenskarnas fritid landet över. Kanske kikar vi på dina grannar härnäst?


Annonser

Du kanske också är intresserad av: