Visa kurser.se som: Mobil
Bakguide för Halloween-fika

Halloween-fika – tips på hemsökta godsaker

Gör årets halloween-fika legendariskt

Firar du Halloween? Halloween eller All Hallows’ Eve som firas i bland annat USA och de Brittiska öarna infaller den 31 oktober. Vad många inte vet är att det var de irlänska invandrarna som tog med sig Halloween till USA på 1800-talet. Det är under denna dag som alla döda sägs komma tillbaka. I USA är högtiden populär och många sysselsätter sig med halloween-pyssel för utklädnad till fest och Trick or Treat (Bus eller godis). Om du vill fira Halloween tillsammans med familj, vänner eller kollegor tipsar vi om att skapa ett läskigt gott halloween-fika! Lär dig att skapa halloween-kakor och andra bakverk som passar temat. Intresserad av bakning?

Lär dig baka andra smarrigheter!

Spökmaränger - Enkelt och snabbt

Ett lätt sätt att skapa något som passar temat är att dekorera maränger. Antingen gör du egna maränger eller så köper du färdiga från affären. Smält mörk choklad över vattenbad och använd en sked för att droppa på ögon och mun på marängspöket, eller gör en liten sprits av bakplåtspapper för att få till skarpare linjer.  

Monsterdrömmar - En zombiefierad klassiker

En klassiker som passar utmärkt som halloween-kakor är drömmar. När du gör drömmarna så passar du på att tillsätta några droppar grön karamellfärg i smeten så att den blir läskigt grön - gärna Frankenstein nyans. När du tar ut drömmarna ur ungen passar du på att trycka dit godisögon. Välj antingen lösgodis eller ögon som speciellt finns för bakning.

Halloween kakor med många kreativa möjligheter

Läskigt goda Cake Pops

Cake Pops är ett bakverk som kommer från USA och har blivit alltmer populärt inslag på barnkalas som annan fest i Sverige. För att enkelt förklara så är det kakor eller sockerkaka som smulats ner och gjorts bollar av som doppas i smältchoklad och dekoreras. Vi rekommenderar att doppa klubborna i färgad vit choklad eller med marsipan. Skapa mumie-pops, monster-pops eller som i bild, pumpa-pops.   

Mandarin pumpor - För de som vill ha ett alternativ

Med allt detta socker som ett halloween-fika innebär kan frukt vara ett uppskattat inslag. För att frukten ska passa in i temat rekommenderas mandarin pumpor eller Jack-o'-lantern som de kallas i USA. Det enda du behöver är en svart spritpenna och mandariner. Rita ditt ansikte direkt på mandarinen. Om du behöver inspiration kan du söka i sociala medier eller övrig webb på Jack-o'-lantern.

Halloween pyssel som passar vuxna som barn

Spindelkakor för de orädda

Spindlar är något som många tycker är lite läskigt. Låt dina gäster konfrontera sin skräck genom söta och goda spindelkakor. Tag två smala kakor och åtta smala godisremmar och placera dem på ena kakan. Använd en söt frosting och lägg mellan kakorna. Tryck ihop de två kakorna och sätt dit godisögon. Detta kanske är världens sötaste och mest omtyckta spindel!  

Monstermuffins - halloween-pyssel för gäster

För att aktivera dina gäster på halloween-fikat kan ett bord för dekoration vara ett trevligt inslag. Se till att ha färdiga muffins på bordet, frosting i halloween-färger som orange, grön och vitt. Köp mängder av läskigt dekor som lösgodis i form av tänder, ögon, maskar och annat läskigt. Låt dina gäster använda sin kreativitet för att skapa något eget läskigt.

Tycker du att bakning är kul och önskar att fördjupa dina kunskaper?   

Gå en bakkurs!

Senast uppdaterad: 25 nov 2019

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.