Konsert med Peaux Duo

SV Västmanland, i Köping
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
1 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
1 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning


Musik av bl. a Ravel, Dorman, Koshinski, Ignatowicz-Glinska, Beethoven, Hamasyan och Berg.

De båda träffades under en slagverkstävling i Luxenburg 2018. Efter att ha lärt känna varandra närmare valde Filip att göra ett Erasmusutbyte i Örebro där Rasmus studerade till sin kandidatexamen. Rasmus och Filip spelade mycket tillsammans under den tid de studerade i Örebro och de märkte snabbt att de fick en speciell kontakt genom musiken. Åren som följde spelade de tillsammans i olika konstellationer trots att Filip flyttade till Stockholm och Rasmus till Odense. Filip och Rasmus har nu tagit sina masterexamina och sedan 2022 bor båda i Sverige igen, vilket har möjliggjort ett intensivt samarbete i Peaux Duo.

De senaste åren har de åtnjutit stora framgångar såväl internationellt som nationellt. Båda två har vunnit Kungliga musikakademins Blåsmusikpris. Filip fick priset 2021 och Rasmus 2023.

Tillsammans utforskar de olika sätt att använda sig av sina många slagverksinstrument. Deras repertoar är minst sagt varierande. Modern och virtuos marimbamusik, renodlad slagverksmusik, klassiska pianostycken arrangerade för slagverk samt musik inspirerad av jazz återfinns i deras repertoar.

Entreavgifter: 150 kr för icke medlemmar i Köpings Kammarmusikförening, 100 kr för medlemmar, ungdomar t.o.m 18 år går gratis
Veckodag: Lördag
Tid: 18:00-19:00
Lokal: Björkvägen 1
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

1 juni, 2024

  • Kurs
  • Köping

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Konsert med Peaux Duo och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Västmanland
Lysgränd 1
72130 VÄSTERÅS

Studieförbundet Vuxenskolan Västmanland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Västmanland

Highlights