Kärlek och sunt bondförnuft

SV Västmanland, Distans
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
0 SEK
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
0 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning


INNEHÅLL
Romantik, juridik och att driva en gård lönsamt tillsammans

Att leva på en gård och utveckla olika verksamheter kan vara både fantastiskt och utmanande. Oavsett om det är ett familjejordbruk, skogsbruk eller andra näringsverksamheter och oavsett om det är en eller båda som jobbar på gården kan det vara svårt att få ihop livspusslet såsom vi önskar.

Under denna kurs borrar vi djupare i frågor som handlar om att driva gård och ha en bra arbetsfördelning i såväl jobbet som i hemmet för att hinna med också annat i livet. Vi kommer att få verktyg för att skapa bra arbetsrutiner och drift för större lönsamhet och arbetsglädje.

I en undersökning från LRF:s jämställdhetsakademi svarar kvinnor som är lantbrukare att de önskar mer tid för egen fritid och egna intressen medan män som lantbrukare svarar att de vill ha mer tid för familjen. Hur formar vi det liv vi önskar utan andras förväntningar på hur det borde vara?

Vi kommer att prata om romantik och juridik, hur vi skapar bra förutsättningar och ekonomisk trygghet för alla parter i ett familjelantbruk. Mellanskog kommer att berätta om sitt värderingsarbete och vi får reflektera över vilka värderingar som ska prägla våra lantbruk.
Enskilda lantbrukare kommer att dela med sig av sina erfarenheter inom alla områden ovan.

Vi kommer också prata om hur vi hanterar stress. Många lantbruk gör stora investeringar, där verksamheterna är beroende av yttre faktorer som väder och vind. Sjukdomar kan drabba oss själva och våra djur. Hur stärker vi vår hälsa för att motverka stress och oro?
Kursen sker digitalt på distans under sex tillfällen mellan klockan 18 till 21, med start den 2 april och efterföljande tisdagar (förutom v 18 då kursen är måndagen den 29 april). Det är en interaktiv kurs där du ges möjlighet att ställa frågor och diskutera med övriga deltagare.

Kursen är kostnadsfri! Detta tack vare att den ingår i projektet Jämställt företagande i samverkan, som arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan tillsammans med LRF och med stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Syftet är att erbjuda lantbrukare fortbildning inom områden som stärker jämställdhet och lönsamhet i de gröna näringarna.

Genom att du anmäler dig till kursen godkänner du att dina kontaktuppgifter delas till samverkanspart som är LRF, i syfte att kunna ge information om kommande verksamhet.

Under projektperioden skall 4 kurser genomföras för att stärka målgruppens kompetens om jämställdhet. Kurserna
omfattar 4 olika områden. Arbetsfördelning och drift, Ägarskifte/generationsskifte, Försäkring, juridik och ekonomi samt
Ledarskap, maktpositioner och ägande.

Mer information om innehållet finner du i denna PDF

Välkommen med din anmälan!
Har du frågor kan du kontakta kerstin.liljegren@sv.se 010-410 12 11 eller malin.forsbrand@sv.se 46705409119

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Ingrid Pettersson och Therese Karlsson

VILLKOR
I samband med att du anmäler dig till denna kurs/föreläsning så godkänner du våra anmälningsvillkor och personuppgiftshantering.
LÄS MER HÄR

Veckodag: Måndag, Tisdag
Tid: 18:00-21:00
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kärlek och sunt bondförnuft och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Västmanland
Lysgränd 1
72130 VÄSTERÅS

Studieförbundet Vuxenskolan Västmanland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Västmanland

Highlights