Bli en maträddare

SV Väst, i Stenungsund
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
0 SEK
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
0 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Skriv en kort säljande text här
Matsvinn är mat som går att äta men som av olika anledningar inte äts eller dricks upp. Den största delen av matsvinnet uppstår i hushållen och i denna studiecirkel får du tips på hur du kan ta hand om den ätbara maten och undvika matsvinnet. Du tar med det du har hemma och tillsammans lagar ni mat och diskuterar och får tips på hur du kan minska matsvinnet.

Ni är en grupp bekanta eller vänner som vill träffas tillsammans och lära mer om hur ert matsvinn i vardagen kan minimeras. Ni kan träffas hemma hos varandra eller vända er till oss för diskussion kring lämplig studielokal.

Studiecirkeln arrangeras från vårt kontor i Stenungsund med huvudsaklig målgrupp deltagare Stenungsund och Tjörn.

Kursinnehåll
- Hur får man maten att hålla längre?
- Vad finns det för svinnsmarta tips?
- Vad går att använda och vad måste slängas?
- Laga mat med enkla recept

Studiematerial
"Bli en maträddare" från Studieförbundet Vuxenskolan.

Anmälningsinformation
Vi tar kontakt med anmälda när vi har deltagare för att starta en grupp. Det går också bra att ta direkt kontakt via 010-330 09 44 eller andreas.hansen@sv.se så hjälper vi er vidare att skapa en studiecirkel för er grupp.

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.
Veckodag:
Tid: 01:00-01:12
Lokal: C W Borgs Väg 4
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights