Visa kurser.se som: Mobil

När jag inte längre är med – förberedelser och funderingar inför framtiden

SV Värmland
Kursinformation
Karlstad
18 timmar på 9 tillfällen
2021-11-17 17:30
0 SEK

Kursbeskrivning

När jag inte längre är med – förberedelser och funderingar inför framtiden är en studiecirkel som vänder sig till dig som är nära anhörig till vuxen med funktionsnedsättning.

”Vad gör vi och vad kan vi göra av förberedelse inför vårt eget åldrande? Vi behöver en plan, en framkomlig väg som vi kan hålla oss till. Jag tänker att det går att ordna en kurs eller cirkel för att lägga upp en process över tid som håller. Om någon anhörig, god vän, släkting eller helt utomstående är tänkbar att bli den där osynliga handen som vi äldre föräldrar nästan alltid är, behöver vi själva formulera det vi gör.”

Utifrån detta önskemål som visade sig vara mångas, utarbetade Bräcke Diakoni studiecirkeln När jag inte längre är med – förberedelser och funderingar inför framtiden i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, Anhörigas Riksförbund och RBU. Studiecirkeln kan vara ett sätt för dig som anhörig att närma dig frågan om framtiden och att få samtala med andra i liknande situation. Studiecirkeln ger också kunskap och information samt möjlighet att ge en bild av din anhöriga som känns viktig att förmedla till omgivningen i syfte att din anhöriga ska bli bemött med förståelse och värme.

Tid: Nio onsdagar med start den 17 november. Fyra träffar sker under hösten och resterande fem under våren med start 12 januari.
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan Kristinehamn – Storfors, Kungsgatan 28, 68130 Kristinehamn
Anmälan: kim.lundberg@sv.se, 0550-230 230 eller här på hemsidan senast den 9 november.

Studiecirkeln är kostnadsfri. Vi bjuder på fika.


Verksamheten sker i samarbete med Vänner för livet, Studieförbundet Vuxenskolan, ABF, Kristinehamns kommun och Suicide Zero med stöd av Allmänna Arvsfonden.
Veckodag: Onsdag
Tid: 17:30-19:30
Lokal: Kungsgatan 28
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om När jag inte längre är med – förberedelser och funderingar inför framtiden.

SV Värmland

SV Värmland - Kurser för din fritid

Studieförbundet Vuxenskolan Värmland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Värmland

Kontaktuppgifter till SV Värmland

SV Värmland

Stapelgatan 2
652 16 Karlstad

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera När jag inte längre är med – förberedelser och funderingar inför framtiden!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om När jag inte längre är med – förberedelser och funderingar inför framtiden, fyll i följande uppgifter: