Fönsterrenovering grundkurs

SV Värmland, i Molkom
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
1 850 SEK
Nästa kurstillfälle
27 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
1 850 SEK
Nästa kurstillfälle
27 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

SV Värmland
Grundkurs i fönsterrenovering

Lär dig ta hand om dina gamla fönster på ett klimatsmart, ekonomiskt och hållbart sätt! På kursen går vi under två dagar igenom vad du behöver kunna för att själv enkelt kunna underhålla dina fönster. Du får gärna ta med en egen fönsterbåge att jobba med (obs att vi dock inte kommer att göra trälagningar). Inga förkunskaper behövs. Begränsat antal deltagare.

Lördag 27/4 och söndag 28/4, båda dagarna 10-17.

Kursavgift 1850:-. Enklare lunch och fika ingår. Uppge eventuella allergier eller specialkost i samband med kursanmälan.

Plats: Logen, Nyeds Hembygdsgård, Upperudsvägen 8, 655 60 Molkom

Anmälan görs till Studieförbundet Vuxenskolan senast den 17 april till 010-4901100 eller varmland@sv.se

Kursens upplägg

Lördag 27/4 10-17. Om hur du bedömer fönstrets skick och vilka åtgärder som behövs. Är det akut eller något som kan vänta? Om träskydd och träbehandling. Grundarbete: vi tar bort färg, kitt och glas där det behövs samt förbereder fönsterbågen inför nästa moment. (Den som hinner kan eventuellt påbörja detta redan idag.)

Söndag 28/4 10-17. Om hur du själv kan göra enklare trälagningar och sätta in spröjs. Om fönsterglas, att skära i glas och att stifta. Om linoljefärg, målning och torktider. Vi tränar på att kitta och grundstryker därefter fönsterbågarna. Den som jobbar med eget fönster och inte har möjlighet till kladdfri hemtransport kan istället måla ett som finns på plats.

Att ta med
- Oömma kläder (ej syntetmaterial pga risk för antändning vid heta arbeten) och skyddshandskar. Kursen hålls i logen på Hembygdsgården. Den är ouppvärmd, så välj kläder efter väder.
- Egna verktyg: färgskrapa (välslipad!), kniv, sandpapper och slipkloss.
- Ta gärna även med: varmluftspistol eller kittlampa/Speedheater, liten tång (för att dra ut stift), kittkniv, glasskärare, mjuk borste, trasa.
- Om du vill: en fönsterbåge att jobba med. Obs: kontakta isåfall kursledaren i förväg så att vi kan förbereda oss!
- Om du jobbar med eget fönster behöver du dessutom ta med egen linoljefärg i önskad kulör, en tom glasburk (mindre) med lock, och pensel. Eventuellt kan du också behöva ta med fönsterstift och eget glas.

Kursledare och kontakt vid frågor
Eva Kingsepp, länsombud för Svenska Byggnadsvårdsföreningen.
Kontakt: eva.kingsepp@byggnadsvard.se

Kursen är ett samarbete mellan Nyeds Hembygdsförening, Studieförbundet Vuxenskolan, Svenska Byggnadsvårdsföreningen och Färgbutiken i Karlstad, www.fargbutikenkarlstad.se. Du som är medlem i Svenska Byggnadsvårdsföreningen får 10% rabatt på lagerförda penslar samt Engwall & Claessons linoljefärg.

Veckodag: Lördag,Söndag
Tid: 12:00-19:00
Lokal: Upperudsvägen 8
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

27 april, 2024

  • Kurs
  • Molkom

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fönsterrenovering grundkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Värmland
Stapelgatan 2
652 16 Karlstad

Studieförbundet Vuxenskolan Värmland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Värmland

Highlights