Inga recensioner än

Kursdag Får och Getter

SV Värmland, i Sunne
Längd
6 timmar på 1 tillfälle
Pris
650 SEK
Nästa kurstillfälle
8 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 timmar på 1 tillfälle
Pris
650 SEK
Nästa kurstillfälle
8 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Södra Bergsgården i Sunne presenterar en kurs för dig som är nyfiken på får eller getter.
Under en hel dag på gården går vi igenom både teori och praktik, för att ge dig en bra grund att stå på inför att skaffa egna djur. Vi pratar foder, skötsel och sjukdomar, samt tittar på stall, stängsel, märkning, klövverkning, fårklippning och utrustning. Självklart ingår även tid till att träffa gårdens egna får och getter.

Enklare vegetarisk lunch ingår. Vi bjuder på fika.

På Södra Bergsgården, som ligger strax utanför Sunne i Värmland, finns en mindre besättning med Gotlandsfår, en liten grupp getter samt även kor, höns, kaniner och hästar. Gården är av Länsstyrelsen godkänd för offentlig förevisning av djur samt för verksamhet med häst.

Kursledare är Sophia Ström, som driver Södra Bergsgårdens lantbruk och besöksgård sedan 2016. Sophia har hållit kurser inom djurhållning sedan flera år, tar regelbundet emot studiebesökare samt anlitas av SLU som föreläsare inom får- och gethållning. Sophia är utbildad inom Får- och lammproduktion vid SLU och brinner starkt för djurvälfärd och god djurhållning.

Veckodag: Lördag
Tid: 10:00-16:00
Ledare: Sophia Ström
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 oktober, 2023

  • Kurs
  • Sunne

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kursdag Får och Getter och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
SV Värmland
Stapelgatan 2
652 16 Karlstad

Studieförbundet Vuxenskolan Värmland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Värmland

Highlights