Visa kurser.se som: Mobil

VHF/SRC-certifikat

SV Malmö
Kursinformation
Limhamn
6 timmar på 2 tillfällen
2020-05-26 18:30
895 SEK

Kursbeskrivning

VHF-certifikat eller SRC (Short range Certificate) krävs för att få använda en VHF-apparat. Det är det säkraste sättet för en fritidsbåtsägare att tillkalla hjälp i en nödsituation.

KURSINNEHÅLL OCH MÅL
Med VHF-radio når man sjöräddningenbåtar i närheten och telefonnätet. Detta gör man inte alltid med sin mobiltelefon på grund av för dålig täckning eller kanske ett dåligt batteri. Med VHF kan man få detaljerade kustvädersprognoser läkarkonsultation bogserhjälp med mera. I kursen ingår även teori och radiotrafikträning.

KURSLEDARE
Kristian arbetar som lärare. Spenderar mycket tid på segling under sommarhalvåret. Seglingsexpedition under ett år på Östersjön Nordsjön Skagerack och Atlanten. Senaste två somrarna arbetat extra som skeppare på turistbåt. Tidigare aktiv i svenska sjöräddningssällskapet.

VIKTIG INFORMATION
Teoriprov anordnas efter avslutad kurs inför förhörsförrättare godkänd av Nämnden För Båtlivsutbildning (NFB). Avgift för förhöret är 450 kronor. Om du inte har en blå bok sedan tidigare tar vi fr o m 2018-01-01 en avgift för boken på 50 kronor. Det totala priset blir då 500 kronor. Examinationsavgiften ingår ej i kursavgiften och kostar ca 300 kronor. Det tillkommer också ett praktiskt prov som man gör hemma på internet.
Veckodag: Tisdag
Tid: 18:30-20:45
Ledare: Kristian Bjurvill
Lokal: Linnégatan 61

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VHF/SRC-certifikat.

SV Malmö

SV Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...


Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Kontaktuppgifter till SV Malmö

SV Malmö

Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Tel: 040-10 01 60
www.sv.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera VHF/SRC-certifikat!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner