Inga recensioner än

Trädgårdsdesign, följ dina drömmar - del 2

SV Malmö, i Malmö
Längd
20 timmar på 5 tillfällen
Pris
2 225 SEK
Nästa kurstillfälle
30 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar på 5 tillfällen
Pris
2 225 SEK
Nästa kurstillfälle
30 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Har ni redan er drömträdgård? Annars kom och ett steg närmare den nu!

Vi planerar, diskuterar och ritar trädgårdsidéer. Vi kommer bland annat att prata om rumslighet, materialval, färger i trädgården och växtval för olika biotoper såsom woodland, blomsteräng, stenparti med mera. Här får ni fördjupad förståelse för olika växters behov och deras användningsmöjligheter för en intressant, funktionell och väl balanserad trädgård. Du får svar på dina frågor och kreativa idéer till ditt eget trädgårdsprojekt. Du får landskapsarkitektens tips för intressanta och välmående växtmiljöer i din trädgård. Undvik dyra och arbetsamma misstag genom att få professionell kunskap från början.

KURSINNEHÅLL
Vi fördjupar oss också i ämnena:
• Färglära för trädgården
• Ätligt i trädgården
• Raka linjer eller organiska former?
• Blomning från vår till höst
• Vintervärde i trädgården
• Ekosystem
• Den hållbara trädgården
• Komponera med bladens färg och form
• Lättskött trädgård
• Perenner och annueller i trädgården

FÖRKUNSKAPER
Denna kurs vänder sig till dig som vill fördjupa sina kunskaper i trädgårdsdesign och som gått kursen Trädgårdsdesign för Madeleine tidigare, eller har annan likvärdig kunskap vad gäller växter, material och trädgårdens form. Kursen kan utökas med en guidad vandring i Alnarpsparken.

KURSLEDARE
Madeleine Gross Liljenström Landskapsarkitekt LAR/MSA, med stort intresse för formgivning, material- och växtkännedom. Mångårig erfarenhet av trädgårdsrådgivning och -design. Madeleine har bland annat undervisat i ämnena Växtkännedom och Trädgårdsskötsel samt Trädgårdsdesign på Hvilan Utbildning AB i Åkarp. Även undervisat i teckning och målning, samt akvarellteknik. Lett kurser även i konsten att fläta växtstöd av sly (“Slyslöjd”). Mycket kreativ och engagerad cirkelledare som handleder dig mot ditt mål.

Veckodag: Måndag
Tid: 17:30-20:30
Ledare: Madeleine Gross Liljenström
Lokal: Grynbodgatan 20
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

30 oktober, 2023

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Trädgårdsdesign, följ dina drömmar - del 2 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
SV Malmö
Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...

Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Highlights