Skånskt yllebroderi, jämn vecka

SV Malmö, i Malmö
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
2 230 SEK
Nästa kurstillfälle
19 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
2 230 SEK
Nästa kurstillfälle
19 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Skånskt yllebroderi räknas in bland den bästa textila folkkonsten i världen. Under 1700- och 1800-talet broderade allmogekvinnorna stora mängder dynor, kuddar och täcken för att pryda sina hem. Denna fria teknik är mycket inspirerade och lustfylld att göra. På denna kurs får du utlopp för din kreativitet och njuter av handens arbete samtidigt som resultatet blir de vackraste broderier och blir en kulturbärare som bevarar och för vidare kunskapen.

INNEHÅLL OCH MÅL
Här får du lära dig att överföra mönster till ylletyg, så att du kan göra egna mönster om du vill. Lära dig att brodera alla stygn som förekommer i skånskt yllebroderi, t ex klyvsömn, ensidig plattsömn, schattersömn och bottensömmar. När broderiet är färdigt lära du dig att göra vackra monteringar. Om man vill, kan man även prova på att sy grannlåten där vi öser på med stygn, pärlor, paljetter, vackra band eller något annat fint och skarvsömmen med sin enkelhet förhöjer vilket arbete som helst.

FÖRKUNSKAPER
Här behövs ingen förkunskap för att vara med på kursen

KURSLEDARE
Sommaren 2000 gick Kristina en veckokurs i skånskt yllebroderi för Ally Svensson på Österlen, sedan den kursen är hon helt fast! Kristina började själv hålla i kurser 2002, och har sedan fortsatt att vidareutbilda sig i yllebroderiets värld, både stygn- och historiemässigt.

VIKTIG INFORMATION
Vi träffas på jämna veckor.

Veckodag: Torsdag
Tid: 15:00-16:30
Ledare: Kristina Persson
Lokal: Grynbodgatan 20
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

19 september, 2024

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Skånskt yllebroderi, jämn vecka och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Malmö
Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...

Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Highlights