Italienska nybörjare

SV Malmö, i Malmö
Längd
20 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
29 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
29 februari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Detta är en nybörjarkurs i italienska där du får lära dig det italienska språket ifrån början. Kursen vänder sig till dig som inte tidigare har studerat italienska. Eller så har du kanske gjort det tidigare på en grundläggande nivå men vill nu börja om från början igen?

INNEHÅLL OCH MÅL
Fokus kommer att ligga på att bygga upp ett ordförråd som sen ska användas vid vardagssituationer som kan ske i olika sammanhang i syfte till att använda lämpliga uttryck för att presentera dig och att småprata. Vi kommer även att titta på grammatik, uttal och vad som är nödvändiga för att få en förståelse av de grundläggande begreppen. Under kursen kommer du också att ta tillfället i akt att få veta mer om Italien och dess kultur. Efter kursen kommer du att kunna många ord och använda ett antal olika fraser för att på ett enkelt sätt kunna beskriva olika situationer som du kan hamna i.

FÖRKUNSKAPER
Inga tidigare kunskaper i italienska behövs.

KURSLEDARE
Maria har varit verksam som tolk och översättare i italienska, franska och spanska i mer än 20 år nu. Italienskan lärde hon sig till en början genom att bo hos sin dåvarande italienske pojkvän i Piemonte, i norra Italien. Maria pratade franska och familjen svarade på italienska - ett av många sätt att lära sig ett språk! I Piemonte äter man givetvis gott, men med lite för mycket fokus på kött och chark tycker Maria - numera föredrar hon vitlöksdoftande rätter med mycket grönsaker från södra Italien. Maria är en erfaren pedagog efter att ha jobbat i 25 år som lärare på gymnasiet och högstadiet vid sidan av arbetet som tolk och översättare.

KURSLITTERATUR
Litteraturen som kommer att användas på kursen heter Buon Viaggio 1. Invänta kallelse/faktura ifrån oss innan kurslitteraturen köps. Kursuppehåll 28/3 och den 9/5.

Veckodag: Torsdag
Tid: 19:15-20:45
Ledare: Maria Gustafsson
Lokal: Grynbodgatan 20
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

29 februari, 2024

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Italienska nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Malmö
Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...

Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Highlights