Visa kurser.se som: Mobil

Föreläsning - Villa San Michele, ett svenskt paradishörn i Medelhavet (30 minuters paus)

SV Malmö
Kursinformation
Malmö
2022-11-29 18:00
325 SEK

Kursbeskrivning

Den 29 november kommer Kristina Kappelin till Casinot i Malmö för att berätta om Villa San Michele på Capri i Italien. Kristina är journalist, författare och Italien-kännare. I många år var hon SVT:s korrespondent från Rom där hon rapporterade om allt från påve val till politik och fotboll. Kristina har också skrivit flera böcker om Italien. 2018 utnämnes hon till intendent på Villa San Michele.

Villan ligger högst upp på ön och byggdes vid förra sekelskiftet av den svenska läkaren och författaren Axel Munthe (1857–1949). Han var på sin tid en känd societetsläkare i Europa och den svenska drottningen Victorias livmedikus. 1929 skrev Munthe en av sin tids största internationella bestsellers, Boken om San Michele. Axel Munthes liv var ett spännande äventyr och Villa San Michele är en helt unik plats, ett svenskt paradishörn i Medelhavet. Välkomna av få veta mer!

VIKTIG INFORMATION
Vi bjuder på kaffe och kaka i pausen.

Veckodag: Tisdag
Tid: 18:00-20:00
Ledare: Kristina Kappelin
Lokal: Slottsgatan 33
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Föreläsning - Villa San Michele, ett svenskt paradishörn i Medelhavet (30 minuters paus).

SV Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...


Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Kontaktuppgifter till SV Malmö

SV Malmö

Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Tel: 040-10 01 60
Fax 040-97 30 26
www.sv.se


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Föreläsning - Villa San Michele, ett svenskt paradishörn i Medelhavet (30 minuters paus)!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Föreläsning - Villa San Michele, ett svenskt paradishörn i Medelhavet (30 minuters paus), fyll i följande uppgifter: