Lär dig göra praliner

SV Halland, i Kungsbacka
Längd
5 timmar på 1 tillfällen
Pris
850 SEK
Nästa kurstillfälle
28 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 timmar på 1 tillfällen
Pris
850 SEK
Nästa kurstillfälle
28 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Vi dyker in i chokladen och ni får lära er grunderna till att temperera choklad, gjuta, fylla och locka praliner. Förutom att ni lär er laga fyllda praliner lär ni er om chokladens väg till oss och ni får också en inblick i chokladens historia. Ni får ni en introduktion om chokladens väg till oss och varför vi ska köpa sjyst choklad och en inblick i chokladens historia. Vi provar olika chokladsorter och äter chokladfika som ingår i priset. Det går alltid bra att göra veganska och laktosfria praliner. Om du vill göra sockerfria praliner så hör av dig på förhand.

Målgrupp

Vuxna och barn över 12 år.

Mål

Du kommer att lära dig laga fyllda praliner och varför vi ska köpa sjyst choklad.

Innehåll

Vi lär oss göra praliner med fyllning av lokala råvaror. Ni får ett 20-tal chokladpraliner och pralinrecept med er hem. Under eftermiddagen provar vi också olika chokladsorter som ingår i priset och pratar om chokladens väg till oss, hållbarhet inom chokladbranschen och hur vi som konsumenter kan påverka.

Studiematerial

Ta med eget förkläde, oömma kläder och gärna din egen termometer. Ta också med bra skor för att vi går och står mycket under dagen. Det finns ett urval av sådant du kan smaksätta pralinerna med, men du får gärna ta med en egen favoritsylt. Råvaror ingår i kursen.
Obs! Medtag fika/mellanmål. Vi bjuder på te och kaffe under kursen!

Gruppstorlek

Denna kurs har plats för 8 deltagare.

Om kursledaren

Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning på Nora chokladskola i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad och omställning har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon med reko-pralintillverkning, folkbildning och som konsult i social hållbarhet.

Veckodag: Lördag
Tid: 15:00-19:00
Ledare: Ylva Rancken-Lutz
Lokal: Energigatan 9
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

28 september, 2024

  • Kurs
  • Kungsbacka

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Lär dig göra praliner och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Halland
falkenberg

Studieförbundet Vuxenskolan - Halland

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...

Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Highlights