Visa kurser.se som: Mobil

Vedic Art Grundkurs Kursen fulltecknad. Vill du stå på reservplats? Kontakta oss!

Skurups Folkhögskola
Kursinformation
Skurup
5 dagar

Kursbeskrivning

Väck kreativiteten till liv! Längtar du efter att måla och skapa. Hur mycket eller lite du än har målat tidigare är du varmt välkommen att lära dig Vedic Art.

Vedic Art-metoden skapades 1988 av den svenske konstnären Curt Källman och har sedan dess spridits över hela Skandinavien och vidare ut i världen - ända bort till Nya Zeeland. Metoden består av 17 principer som steg för steg guidar dig genom skapandeprocessen. Principerna härstammar från den Vediska filosofin och kan liknas vid nycklar som en efter en hjälper oss att öppna upp för större kreativitet. Till varje princip följer praktiska övningar såväl som filosofiska frågeställningar. Vad innebär det till exempel att skapa utifrån nuet jämfört med att avbilda någonting som redan skett? Och vilken roll spelar egentligen färg och form? 

Under kursveckan varvar vi inspirerande föreläsningar med många sköna timmar av måleri. En vanlig dag ser ut så här: Efter frukosten går vi igenom förmiddagens principer med tillhörande filosofiska samtal och praktiska övningar. Därefter får du fram till lunch på dig att måla och utforska den eller de principer vi gått igenom. Efter lunch fortsätter vi med nästa princip och målar fram till middagen. Jag finns på plats för samtal och vägledning medan du målar. Även under fikapauserna finns det möjlighet att filosofera vidare med både mig och kurskamrater. 

Under kursen kommenteras inga målningar. Ingenting är rätt eller fel, fint eller fult. Mina främsta uppgifter som lärare är att förmedla Vedic Art-metoden och att skapa en atmosfär för dig att landa och utvecklas i. Du får mycket tid och utrymme att måla och att genom målandet upptäcka principerna.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vem är denna kurs till för? Vedic Art är till för dig som längtar efter att måla och skapa bortom prestationskrav. Du kanske har målat länge men känner stagnation? Du kanske aldrig har hållit i en pensel, men längtar efter att måla? Vedic Art kan vara lösningen. Grundtanken inom Vedic Art är att vi alla redan har all den kunskap vi behöver för att skapa och vara kreativa. Ibland handlar det mer om att minnas än att lära nytt!

Kursledare

Lovisa Limseth brinner för allt som har med skapande att göra, i synnerhet när det kommer till att skapa möjligheter åt andra att komma igång och utvecklas kreativt - det må vara inom konst, teater, skrivande eller yoga.

Efter år av studier och eget konstnärligt utövande inom måleri såväl som i teatervärlden är Lovisa idag i huvudsak lärare och har som främsta fokus att tillhandahålla utrymme och tid åt människor att oavsett ålder och bakgrund återfinna glädjen i att skapa - på målarduken liksom i övriga livet.

Lovisa rör sig mellan Skåne, Öland och Nya Zeeland och undervisar på Medborgarskolan och Vedic Arts center på södra Öland. Utöver konsten undervisar hon även i yoga och meditation. Konsten att måla blandas så med konsten av leva. Konsten att göra möter konsten att vara. 

Mer info om sommarkursen

Materiallista mailas efter anmälan.

Kostnader

Kursen kostar från 4965 kr (inkl. helpension och del i dubbelrum).

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vedic Art Grundkurs Kursen fulltecknad. Vill du stå på reservplats? Kontakta oss!.

Skurups Folkhögskola

Låt dig inspireras på Skurups folkhögskolas sommarkurser!

Skurups Folkhögskola erbjuder sommarkurser i en kreativ miljö, där kunskaper förmedlas och utbyts.  Vi startar upp sommaren med en varierande samling kurser, med en önskan om att kunna erbjuda något för alla. Under kurserna bor vi naturligtvis i den kreativa...


Läs mer och visa alla kurser med Skurups Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Skurup

Tel: 0411-5589 00
sommar.skurupsfolkhogskola.se

Recensioner
Bli den första att recensera Vedic Art Grundkurs Kursen fulltecknad. Vill du stå på reservplats? Kontakta oss!!
Intresseanmälan

För att få mer information om Vedic Art Grundkurs Kursen fulltecknad. Vill du stå på reservplats? Kontakta oss!, fyll i följande uppgifter: