Visa kurser.se som: Mobil

Samtalscirkel i hållbart föräldraskap

Sensus Östra Götaland
Kursinformation
Växjö
12 timmar
2021-08-25
500 SEK

Kursbeskrivning

Att vara förälder är vårt viktigaste uppdrag. Det största jobbet. Det enda som absolut inte får bli fel - eftersom det handlar om människorna vi har allra enklast att älska. Våra barn.

Nära föräldraskap, lågaffektivt bemötande, konsekvenser, good enough parenting - buden om vad som är bra föräldraskap är många. Jag brukar säga att målet med mitt föräldraskap är att ge mina barn verktyg nog att klara livet som vuxen. Med utgångspunkt i mitt eget föräldraskap (där den äldsta är 20 år och fortfarande gillar att hänga med mig) samtalar vi om vårt föräldraskap. Om vad det är vi vill förmedla till våra barn.

Vi fokuserar på oss själva. På vår egen människosyn, vår egen verktygslåda som förälder och vad det är vi lär våra barn när vi gör så som vi gör. Vi funderar på hur vi brukar göra och hur det är vi skulle vilja göra. Så, genom att lära känna oss själva lär vi oss att bli bättre föräldrar. Eller good enough i alla fall. För just där sätter vetenskapen ribban. Barn som har föräldrar som är good enough är barn som får ett ganska hyfsat liv.

Ledaren

Ulrika Eckeskog är mamma till två barn (nåja, de är 15 och 20 år numera) med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Hon är dessutom socionom och har tidigare suttit i Växjös kommunstyrelses som representant för Miljöpartiet. Miljö och föräldraskap handlar i grund och botten om samma sak för henne: Mänskliga rättigheter, nu och i framtiden.

Rabatt

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Här kan du läsa mer om rabatter för fackförbund som Sensus samarbetar med

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samtalscirkel i hållbart föräldraskap.

Sensus Östra Götaland

Sensus kurser

Sensus Östra Götaland

Sensus erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang, utbildningar, och upplevelser med livsfrågor, globala frågor och mångfald i centrum. Hos oss kan du exempelvis fördjupa dig i mänskliga rättigheter, samtala om livet eller utveckla dig inom data, musik eller dans.  Varmt välkommen till oss på Sensus!...


Läs mer och visa alla kurser med Sensus Östra Götaland

Kontaktuppgifter till Sensus Östra Götaland

Sensus Östra Götaland

Klicka på länken nedan för att kontakta Sensus i din kommun:

Recensioner
Bli den första att recensera Samtalscirkel i hållbart föräldraskap!
Intresseanmälan

För att få mer information om Samtalscirkel i hållbart föräldraskap, fyll i följande uppgifter: