Föräldraskap genom adoption, kurs på distans

Längd
7 tillfällen
Pris
2 800 SEK
Längd
7 tillfällen
Pris
2 800 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Föräldraskap genom adoption, kurs på distans
Kursen genomförs enligt MFoF:s (Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd) och Socialstyrelsens krav, vilket bland annat innebär att vi använder studiematerial och studiehandledning "Föräldraskap genom adoption".

Godkänd utbildare
Studiefrämjandet Skåne-Blekinge är godkänd utbildare av den obligatoriska föräldrautbildningen inför internationell adoption (FIA) och våra kursledare har genomfört MFoF:s grundutbildning.

Målgrupp och mål med kursen
Kursen vänder sig till dig som funderar på att adoptera ett barn från annat land än Sverige. Om ni är två föräldrar då måste båda gå kursen samtidigt.
För att adoptera ett barn internationellt är det obligatoriskt att ha genomfört föräldrautbildningen och det är familjerätten i din hemkommun som ansvarar för att anvisa dig till en godkänd utbildare.
Målet är att du ska få en realistisk bild av adoption och vad adoptionsprocessen innebär. Att du ska vara väl förberedd, informerad och få en bra grund för ditt beslut om att adoptera ett barn.
Efter avslutad kurs får du ett intyg vilket du behöver för att göra en medgivandeutredning samt ansöka om adoption.

Innehåll
Kursen omfattar 21 klocktimmar/7 kurstillfällen, och varje tillfälle innehåller en kortare föreläsning samt diskussioner i helgrupp och/eller mindre grupper. Filmvisning och värderingsövningar förekommer som inslag i kursen.

- Internationell adoption
- Barns utveckling
- Barnen
- Att bilda familj
- Att möta barnet
- Den första tiden tillsammans
- Att vara en adoptivfamilj

Kursmaterial
Vi använder boken "Föräldraskap genom adoption" och du kommer få ett exemplar vid första kurstillfället. OBS! Boken ingår i kursavgiften.

Goda kunskaper i svenska språket krävs
För att kunna tillgodogöra dig kursen behöver du kunna läsa, tala och förstå svenska. Du ska kunna förstå kursledarens muntliga presentationer kring området adoption och själv kunna uttrycka idéer och åsikter i ämnet vid diskussion med kursledaren och övriga deltagare.

Antal deltagare
10-16 deltagare per kurs.
Beroende på antal deltagare i kursen har vi en eller två kursledare. Det är obligatorisk närvaroplikt. Frånvaro accepteras en gång och då ska muntlig eller skriftlig uppgift enligt överenskommelse med kursledaren redovisas.

Startgaranti
Kursstart garanteras när lägsta nivå av antal deltagare för kursen är uppnådd.

Kurstillfällen
Kursen är beräknad pågå 26/2 - 15/4. Ingen sammankomst vecka 14 (1 april).

Delbetalning
Om du vill dela upp din kursavgift på två delbetalningar, vänligen meddela oss i samband med din anmälan. Delbetalning kostar inget extra.
Priset 2 800 kr avser per person.

Bra att veta
Innan du anmäler dig till utbildningen skall du ha varit i kontakt med familjerätten i din kommun och genomfört ett informationssamtal. Din kallelse/faktura skickas cirka 12 dagar före kursstart till den e-postadress du anger när du gör din kursanmälan.
För att delta i kursen behöver du en dator med fungerande internetuppkoppling, kamera, högtalare och mikrofon. Inloggningsuppgifter till den plattform där kursen ges får du i god tid före kursstart.

Sista anmälan
14 februari.

Har du glömt anmäla dig?
Efter sista anmälningsdag vänligen kontakta Lotta Pedersen (se kontaktuppgifter nedan) för information om eventuell ledig plats. Om kursen är fullbokad tar Lotta Pedersen gärna emot din intresseanmälan och du kommer då automatiskt att få inbjudan till en senare kurs.

Ledare – Karin Werholt och Ann Nordlöf
Både Karin och Ann har följande kompetens: Beteendevetenskaplig utbildning. Grundutbildade på aktuellt studiematerial. Egen erfarenhet av adoptioner. Kunskap om barn och erfarenhet av att leda kurser.

Mer information
Lotta Pedersen 072-357 44 52.

Föräldraskap genom adoption, kurs på distans
Arr nr Dag Tid
48014 må 18.00-21.15
28 sttim (= 21 klocktimmar)/7 ggr 
Pris: 2 800 kr per person
Plats: distans i realtid
Kursstart: 26 februari
Sista anmälan: 14 februari

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Info

OBS! Anmälan till kurs är bindande, fullständiga anmälningsvillkor hittar du på Studiefrämjandets hemsida.

Tänk på att det kan finnas plats kvar efter sista anmälningsdag och efter kursstart. Ring gärna för information om ev. lediga platser.

Mer info: Studiefrämjandet Skåne-Blekinge, telefon 076-109 62 22

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Föräldraskap genom adoption, kurs på distans och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Anna
28 dec 2015
Mycket bra kurs!

Den var lite dyr men det var bra kursledare och jag fick veta mycket som jag inte hade tänkt på och redan visste. Jag träffade andra i samma situation som jag och vi hade bra di...

Visa hela
Studiefrämjandet Skåne-Blekinge
Ystadsgatan 53 E
214 44 Malmö

Studiefrämjandets verksamhet är särskilt inriktad på natur, djur, miljö och kultur och utgår ifrån folkbildningens idé och pedagogik. Vi erbjuder kurser och föreläsningar i allt från hundkunskap till dans, med lyhördhet för deltagarnas behov och tidigare erfarenhet. Vi gör det...

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Skåne-Blekinge

Highlights