Visa kurser.se som: Mobil

Föräldraskap genom adoption, kurs på distans

Studiefrämjandet Skåne-Blekinge
Kursinformation
Distans
7 tillfällen
2022-10-17 18:00
Sista anmälan: 2022-09-25
2 600 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Adoption 2

Studiefrämjandet anordnar obligatorisk föräldrautbildning för blivande adoptivföräldrar.

Kursen genomförs enligt MFoF:s (Myndigheten för Familjerätt och Föräldraskapsfrågor) och Socialstyrelsens krav vilket bl.a. innebär att vi använder studiematerial och studiehandledning "Föräldraskap genom adoption".

 

Godkänd utbildare
Studiefrämjandet Skåne-Blekinge är godkänd utbildare av den obligatoriska föräldrautbildningen inför internationell adoption (FIA), och våra kursledare har genomfört MFoF:s grundutbildning.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som funderar på att adoptera barn från annat land än Sverige. Om ni är två föräldrar då är det obligatoriskt att båda deltar i kursen.

Målet med kursen
Från år 2005 måste den som vill adoptera ett barn internationellt gå en obligatorisk föräldrautbildning och det är din hemkommun som ansvarar för att anvisa dig till en godkänd utbildare. Målet är att du ska få en realistisk bild av adoption och vad adoptionsprocessen innebär. Att du ska vara väl förberedd, informerad och få en bra grund för ditt beslut om att adoptera ett barn. Efter avslutad kurs får du ett intyg vilket du behöver för att göra en medgivandeutredning samt ansöka om adoption.

Kursstart
Vi startar kontinuerligt nya kurser och nästa kurs planeras starta måndag 17 oktober 2022. Totalt 7 träffar under följande period 17/10-5/12. Ingen sammankomst vecka 44 (31/10).
Du är välkommen att kontakta Lotta Pedersen för intresseanmälan till kurs. Efter sista anmälningsdag (se nedan) skickas kursinbjudningar till personer som har gjort intresseanmälan.

Kursen med start 17 oktober planeras genomföras på distans.
Vi planerar köra kursen på distans via videokonferensverktyget Zoom. För att delta i kurs på distans behöver du ett fungerande internet, en dator med kamera, högtalare och mikrofon.

Sista anmälan 25 september 2022
Efter sista anmälningsdag vänligen kontakta Lotta Pedersen (se kontaktuppgifter nedan) för information om eventuell ledig plats. Om ovanstående kurs är fullbokad tar Lotta gärna emot din intresseanmälan och du blir placerad i kö. Du kommer då automatiskt att få inbjudan till en senare kurs.

Innehåll
Kursen omfattar 21 klocktimmar, 7 kurstillfällen. Vi erbjuder endast kurser på måndagar (kvällstid). OBS! Ej kurser på helger och ej intensivkurser.

- Internationell adoption
- Barns utveckling
- Barnen
- Att bilda familj
- Att möta barnet
- Den första tiden tillsammans
- Att vara en adoptivfamilj

Kursmaterial
Vi använder boken "Föräldraskap genom adoption" och du kommer få ett exemplar vid första kurstillfället. OBS! Boken ingår i din kursavgift.

Antal deltagare per grupp
Kurserna genomförs i grupper om 8-16 deltagare och det är obligatorisk närvaroplikt. Beroende på antal deltagare har vi en eller två kursledare per kurs med följande kompetens: Beteendevetenskaplig utbildning. Grundutbildade på aktuellt studiematerial. Egen erfarenhet av adoptioner. Kunskap om barn och erfarenhet av att leda kurser.

Bra att veta
Innan du anmäler dig till utbildningen skall du ha varit i kontakt med familjerätten i din kommun och genomfört ett informationssamtal.

För att kunna tillgodogöra dig kursen behöver du kunna läsa, tala och förstå svenska. Du ska kunna förstå kursledarens muntliga presentationer kring området adoption och själv kunna uttrycka idéer och åsikter i ämnet vid diskussion med kursledaren och övriga deltagare.

Kursavgift
Kurs på distans: 2 600 kronor inkl. kursmaterial / person.
(Fysisk kurs: 2 700 kronor inkl. kursmaterial / person.

Delbetalning
Om du vill dela upp din avgift på två delbetalningar, vänligen meddela oss i samband med din anmälan. Delbetalning kostar inget extra.

Plats
Kurs på distans: via videokonferensverktyget Zoom
(Fysisk kurs: Studiefrämjandet, Ystadsgatan 53, Malmö)

Läs mer
Se broschyren: Föräldraskap genom adoption

För information och kursanmälan
Lotta Pedersen 072-357 44 52

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Föräldraskap genom adoption, kurs på distans.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Anna
Den var lite dyr men det var bra kursledare och jag fick veta mycket som jag inte hade tänkt på och redan visste. Jag träffade andra i samma situation som jag och vi hade bra diskussioner i gruppen.

Studiefrämjandet Skåne-Blekinge

Studiefrämjandet Skåne-Blekinge

Studiefrämjandets verksamhet är särskilt inriktad på natur, djur, miljö och kultur och utgår ifrån folkbildningens idé och pedagogik. Vi erbjuder kurser och föreläsningar i allt från hundkunskap till dans, med lyhördhet för deltagarnas behov och tidigare erfarenhet. Vi gör det...


Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Skåne-Blekinge

Kontaktuppgifter till Studiefrämjandet Skåne-Blekinge

Studiefrämjandet Skåne-Blekinge

Ystadsgatan 53 E
214 44 Malmö


Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Föräldraskap genom adoption, kurs på distans, fyll i följande uppgifter: