Utbildning i Tryggare barn HT-24

Akademi Magelungen, i Stockholm
Längd
6 dagar
Pris
23 500 SEK
Nästa kurstillfälle
7 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 dagar
Pris
23 500 SEK
Nästa kurstillfälle
7 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Arbetar du med stöd till familjer inom socialtjänsten och vill bidra till mer effektiva metoder vid våldsärenden?

Insatsen Tryggare barn är en föräldrautbildning som erbjuds individuellt till föräldrar som fått en orosanmälan om våld eller kränkning mot barn. Programmet innehåller 6 träffar med olika teman kring ett lugnt föräldraskap. Träffarna syftar till att minska konfliktnivån, öka positiv samvaro och därigenom minska risken för fortsatt våld. Insatsen är tänkt att komma igång så snart som möjligt när en orosanmälan inkommit. Den kan alltså ges parallellt med pågående utredning.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Utbildningens innehåll

Ledarutbildningen består av sex utbildningsdagar samt individuell handledning på första Tryggare barnärendet. Utbildningen syftar till att förbereda behandlare att kunna tillämpa manualen för Tryggare barn och snabbt komma igång med att använda den i praktiken. Innehållet i de olika träffarna gås igenom och hur manualen skall användas och omsättas i praktiken förklaras och diskuteras. Innehållet i Tryggare barn övas med hjälp av videovinjetter och reflektioner.

Tryggare Barn är inspirerat av Komet och Förstärkt Komet och innehållet i föräldrastödet liknar dessa program på flera punkter.

Kursintyg

Efter avslutad utbildning får du ett signerat kursintyg som du kan använda för ex ditt CV.

Utbildning på plats

Tryggare barn innehåller fem centrala teman för lugnt föräldraskap. Fokus ligger på att stärka relationen och att förebygga risksituationer mellan barn och föräldrar. Det görs genom övningar, filmer och reflektioner.
Möter du familjer med yngre barn (3-12 år) där det finns oro för våld eller kränkning mot barn? Då är du välkommen att göra en intresseanmälan till utbildning i Tryggare barn.

Ledarutbildningen består av sex utbildningsdagar samt individuell handledning på första Tryggare barnärendet. Fokus läggs på innehållet i temat/träffarna som presenteras i behandlar- och föräldraguiden Tryggare barn. I Tryggare barnmetoden finns också förslag på hur barnets perspektiv kan säkras. Barnsamtalen är ett komplement till utredarens kontakt med barnet. Innehållet i Tryggare barn övas med hjälp av videovinjetter och reflektioner.

Kursledare

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Utbildning i Tryggare barn HT-24 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Nanna
29 sep 2022

Proffsig kursledare!