Visa kurser.se som: Mobil

Yogamat på Peruanskt vis Nyhet!

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2019-10-26 10:00
1 295 SEK
Info om #Education#

Info om Yogamat på Peruanskt vis Nyhet!

Det peruanska köket anses vara ett av de mest varierade och originella i världen tack vare dess blandning av olika matkulturer.

Inkarikets matkultur har smält samman med spanska, afrikanska, kinesiska, japanska och italienska matinfluenser och gett upphov till en matkultur från ”fyra kontinenter i ett enda land”.

Den peruanska gatumaten har funnits sedan den koloniala tiden. Från tidigt på morgonen kunde det säljas mjölk, bröd och olika former av bullar för att senare på dagen kunna säljas lite mer matigare rätter som exempelvis peruanska kroppkakor, så kallade "tamales", "humitas" och olika former av efterrätter osv. På senare tid har den peruanska gatumaten spritt sig ännu mer och nu finns den överallt. I parker, utanför köpcentrum, bagerier, i kvartershörn finns små stånd som från mycket tidigt på morgonen erbjuder allt från varma hälsodrycker, hälsoshots, smoothies, juicer och smörgåsar, för att senare på dagen kunna erbjuda riktigt traditionell peruansk mat på språng. Det kan vara allt från varma soppor, grillade spett gjorda på oxhjärta, så kallade "anticuchos" som serveras med goda traditionella chilisåser, potatis, salsa criolla samt Perus traditionella huvudrätt "ceviche" och olika former av smörgåsar. Men här talar man inte om vilka smörgåsar som helst utan då om en riktig "club sandwich" fylld med marinerad pulled chicken/pork, med avokadokräm, peruansk salsa, chilikräm, sötpotatischips, och goda efterrätter.

Innehåll

Under kursen kommer vi att laga några av de typiska peruanska gatumatsrätterna. Då den peruanska matkulturen har influenser av 4 olika kontinenter, bör du förbereda dig på en riktig smakexplosion!

Upplägg

Kursdeltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Dagen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper Alla är välkomna.

Kursledare

Vår kursledare Regina Rojas, har sina rötter i Peru och driver företaget "Lovely Raw AB", där hon bl.a. erbjuder både matkurser och andra tjänster. Hon lagar peruansk mat i traditionell och modern tappning med hälsotwist.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser och föreläsningar på Medborgarskolan på temat hälsa. Dessutom flera diplomutbildningar för raw food, näringslära och hälsokock. Se vårt kursutbud på hemsidan.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yogamat på Peruanskt vis Nyhet!.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Yogamat på Peruanskt vis Nyhet!!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner