Visa kurser.se som: Mobil

Verktyg och tekniker i köket

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2019-11-06 18:00
1 195 SEK
Info om #Education#

Info om Verktyg och tekniker i köket

Se till att ha en vass kökskniv när du ska laga mat!

Vettiga redskap i köket underlättar! En bra och vass kniv räcker långt. Men idag finns utrustning och redskap som hjälper dig att ha koll och underlätta och göra matlagningen roligare. Temperaturer och texturer är viktiga! I kursen skär, hackar och filéar vi med bra knivar, mandolin, zestjärn och du får kocktips och goda råd. Jobbet i köket blir roligare och mer effektivt. Det blir lättare och smidigare att laga mat helt enkelt. Vi lagar självklart en god middag av goda råvaror.

Innehåll
Vi hackar och skär grönsaker, filear fisk och skär kött på visst manér och med visst vokabulär. Jonas Arbman har noga valt ut förstklassiga råvaror och komponerat en god meny. Du får goda tips på hur du använder verktyg och råvaror på ett fiffigt vis.

Upplägg
Jonas demonstrerar, sedan arbetar ni i små grupper med olika uppgifter enligt recept. Ni äter tillsammans, dukar av och diskar. 

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Jonas vurmar särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Även fisk och skaldjur hör till hans favoriter. Hos oss hittar du en mängd kurser med Jonas som ledare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Verktyg och tekniker i köket.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Verktyg och tekniker i köket!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner