Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2020-05-13 18:00
1 395 SEK

Info om Vego och vin

Laga vegetariskt mat och matcha många smårätter med olika druvor och maten smakar dubbelt så gott!

Att matcha god mat till de viner vi vill dricka - eller tvärtom, behöver inte vara så svårt! Ikväll lagar vi vegetarisk mat och matchar många små rätter med olika druvor och får de bästa smakkombinationerna.

Innehåll
Från odlingssäsongen har Peter Streijffert valt ut råvaror och vi lagar många små rätter. Vi lagar enkla rätter men med stor karaktär tillsammans med ett gott bröd. Vi prövar oss fram med 5 olika viner, smakprover förstås.

Upplägg
Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen inleds med smakprov och avslutas med en sittning där rätterna avsmakas. Alla hjälps åt med att duka av och diska.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla är välkomna.

Kursledare
Peter Streijffert är författare, vinexpert, kock, odlare och föreläsare. Han arbetar i huvudsak med föreläsningar, kurser och provningar inom mat, dryck och odling. Han bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han odlar på gården och driver en pop up-restaurang.
Boken Vego & vin: rätt vin till vegetarisk mat är Peters femte bok, den vann i november 2017 Måltidsakademiens pris för årets kokbok i katergorin Mat och dryck i kombination. 2016 vann hann samma pris för boken Smak: mat och vin - de bästa kombinationerna. Tidigare har han gett ut Cava - Spaniens stjärna, Matduellen och Odla för köket. Peter fick FOBOs pris för årets inspiratör inom mat och odling; Årets Guldgrävare 2013. Läs mer här.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror och dryck ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Peter håller fler kurser på Medborgarskolan, bland annat Vegetarisk matlagning för nybörjare,om hugelbäddar mm en kurs om stadsodling samt håller en föreläsning om hållbar skogsträdgård. Läs mer på vår hemsida.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vego och vin.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Vego och vin!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner